Skip to main content

ΣΕΒ: «Business Day» στις εγκαταστάσεις της Μπάρμπα Στάθης

Το «Business Day» έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης στη Σίνδο

Εκπροσώπους από νεοφυείς επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Business Day» που διοργανώθηκε από τον ΣΕΒ, με στόχο την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων μελών του με το οικοσύστημα της καινοτομίας.

Το «Business Day» έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, στην ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης στη Σίνδο, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, με συμμετοχές από όλη την επικράτεια. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από 15 startups και ερευνητικά κέντρα, που ασχολούνται με την παροχή καινοτόμων λύσεων υψηλής τεχνολογίας, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ποιότητας προϊόντων, την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, καθώς και την ολιστική αναβάθμιση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι εταιρείες: Tekmon, Satori Analytics, Seems, Greener than Green, Act4energy, Pobuca, Smart CV, EXMACHINA, Comidor, BIO2CHP, Dataphoria, Emphasis DigiWorld, People, e-Kinesis, Dataviva.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσης ξενάγηση στην μονάδα παραγωγής καταψυγμένων της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, δίνοντας στους φιλοξενούμενους πλήρη εικόνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, καθώς και των πράσινων επενδύσεων που έχει ήδη υλοποιήσει. Παράλληλα, η συνδιαλλαγή με τα στελέχη της Διοίκησης της εταιρείας, έδωσε την ευκαιρία για γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, καλλιεργώντας κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών συνεργασιών.

Ο Νικήτας Ποθουλάκης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δήλωσε: «Η καινοτομία αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς πυλώνες λειτουργίας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ. Το σημερινό «Business Day» επισφραγίζει την εξαιρετική συνεργασία που εδώ και χρόνια διατηρούμε με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, και ταυτόχρονα, υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας και την προσήλωσή της στον διαρκή εκσυγχρονισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.»

Η Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας & Καινοτομίας, ανέφερε ότι: «Ο ΣΕΒ, με τις δράσεις που αναπτύσσει στο πεδίο της καινοτομίας, συμβάλλει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων μελών του, αξιοποιώντας το δυναμικό το οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας. Η συνεργασία με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, μια ιστορική εταιρεία, με πορεία χρόνων στον κλάδο των καταψυγμένων λαχανικών και των φρέσκων σαλατών στην Ελλάδα, η οποία διακρίνεται για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων της διεθνώς, μας τιμά ιδιαίτερα. Η σύμπραξη επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη, που με έμφαση στην καινοτομία επιδιώκει συνεργασίες με νεοφυείς επιχειρήσεις. Επίσης, είμαστε περήφανοι και για τις Ελληνικές startups, που αξιοποιούν προηγμένες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και το IoT, προσφέροντας state of the art λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες της βιομηχανίας. Ευελπιστούμε ότι το Business Day θα είναι η αρχή για πολλές αμοιβαία συμφέρουσες συνεργασίες».

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο ΣΕΒ και η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, μέσα από τη συνεργασία τους πρεσβεύουν τη διασύνδεση των ελληνικών βιομηχανιών με τον χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προωθώντας τη συνδιαλλαγή ιδεών, με κοινό σκοπό τη βιώσιμη αναπτυξιακή μετάβαση.