Skip to main content

EBRD: Στηρίζει την «παρθενική πτήση» της Aegean στην αγορά ομολόγων με 22,5 εκατ. ευρώ

Η πρώτη και δη άκρως επιτυχημένη έκδοση επταετούς ομολόγου από την Aegean έχει τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία τα τελευταία χρόνια δίνει σταθερά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις της. 

Η EBRD στηρίζει την προσπάθεια της αεροπορικής εταιρείας με μία επένδυση 22,5 εκατ. ευρώ, η οποία όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της αντανακλά ευρύτερα την πρόσθεσή της για στήριξη του ελληνικού τουριστικού κλάδου. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη έκδοση εταιρικού ομολόγου από ελληνική επιχείρηση φέτος και την πρώτη στο Χ.Α. από τον Ιούνιο του 2018.

Η EBRD είχε λανσάρει την πρωτοβουλία «Greek Corporate Bonds Framework» τον Ιούνιο του 2017 και μέσα σε 12 μήνες προέβη στη μόχλευση εισηγμένων ομολόγων 760 εκατ. ευρώ αξιοποιώντας το 65% του συνολικού ποσού των 100 εκατ.  ευρώ. Τον Ιούνιο του 2018 εγκρίθηκε νέα πρωτοβουλία ύψους 185 εκατ. ευρώ. 

Από το 2015 έως σήμερα η EBRD έχει επενδύσει 2,4 δισ. ευρώ σε 44 projects στον χρηματοπιστωτικό, ενεργειακό και άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 

naftemporiki.gr