Skip to main content

Χρηματιστήριο: «Κρατά» το ανοδικό momentum ο ΑΔΜΗΕ

Η αξία της εισηγμένης υπολογίζεται στα 540 εκατ. ευρώ

Έτοιμη να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, αφήνοντας πίσω την τριήμερη αναδίπλωση, δηλώνει η μετοχή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία από τις αρχές του Φεβρουαρίου προσπαθεί να βρει έναν σταθερά ανοδικό ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενισχύεται κατά περίπου 2% στη σημερινή συνεδρίαση (15/2), με αποτέλεσμα να ανέρχεται αισίως στα 2,33 ευρώ.

Μάλιστα, η ανοδική κίνηση συνοδεύεται από ιδιαίτερα αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι είχαν διακινηθεί 213.400 τεμάχια, συνολικής αξίας 500.000 ευρώ.

Αυτό το μέγεθος αντιστοιχεί ήδη στο 65% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024.

Οκτώ στα… 11 τον Φεβρουάριο

Εφόσον, τα κέρδη διατηρηθούν έως το τέλος της ημέρας, τότε ο ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών θα καταφέρει να πετύχει την 8η θετική συνεδρίαση του Φεβρουαρίου (σε σύνολο 11).

Από τις αρχές του έτους, δε, η συνολική μεταβολή της μετοχής ανέρχεται στο +3% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η σημερινή συνεδρίαση), ενώ στο τελευταίο 12μηνο ξεπερνά το +15%, υποαποδίδοντας ωστόσο σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη.

Το υψηλό έτους για τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών συναντάται στα 2,375 ευρώ, με τα 2,45 ευρώ να αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας. Όσον αφορά το ιστορικό υψηλό, βρίσκεται στα 2,8 ευρώ (Μάρτιος του 2021).

P/BV στο 0,3x

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κατά γενική ομολογία των αναλυτών, η μετοχή του ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κρύβει αρκετές… αξίες, οι οποίες μένει να φανερωθούν προϊόντος του χρόνου.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι, με βάση τα στοιχεία του Bloomberg, η μετοχή διαπραγματεύεται σε ιδιαιτέρως ελκυστικά επίπεδα, με τον δείκτη P/E (πολλαπλασιαστής κερδοφορίας) να κυμαίνεται στο 6,5x και τον δείκτη P/BV (λογιστικής αξίας) στο 0,36x. Την ίδια ώρα, η μερισματική απόδοση ανέρχεται στο 2,5%.

Η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών κατέχει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος αποτελεί το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εισηγμένης εταιρείας.

Με δεδομένο ότι ο ΑΔΜΗΕ, αυτήν την στιγμή, «τρέχει» μια σειρά από ενεργειακά projects, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μελλοντική κερδοφορία, οι προσδοκίες είναι υψηλές και για τον ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Η σημερινή χρηματιστηριακή αποτίμηση της εισηγμένης υπολογίζεται στα 540 εκατ. ευρώ, με την κερδοφορία στο 9μηνο του 2023 να υπερδιπλασιάζεται στα 46 εκατ. ευρώ έναντι 20 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)