Skip to main content

Αποσχίστηκε η Sandoz Hellas από τη Novartis Hellas

Η νεοσυσταθείσα νομική οντότητα, Sandoz Hellas, θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες σε γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα

Ως ανεξάρτητη εταιρεία θα λειτουργεί στο εξής η Sandoz Hellas καθώς χθες ολοκληρώθηκε η απόσχισή της από τη Novartis Hellas. Αυτή η εξέλιξη λαμβάνει έρχεται 4 μήνες μετά την επίσημη απόσχιση παγκοσμίως στις 4 Οκτωβρίου 2023, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της ανεξάρτητης διαπραγμάτευσης της Sandoz στο Eλβετικό Xρηματιστήριο SIX.

Η νεοσυσταθείσα νομική οντότητα, Sandoz Hellas, θα συνεχίσει τις εμπορικές της δραστηριότητες σε γενόσημα και βιοομοειδή φάρμακα ως θυγατρική του Ομίλου Sandoz, φέρνοντας προσιτά και υψηλής ποιότητας φάρμακα στην ελληνική αγορά, προκειμένου να εξυπηρετήσει το βασικό σκοπό της εταιρείας: να διευρύνει την πρόσβαση των ασθενών στη θεραπεία.

Με αφορμή τη νέα μορφή της εταιρείας η γενική διευθύντρια στην Ελλάδα Δήμητρα Νικοπούλου, επεσήμανε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει δυναμικά το έργο της ενώ εξήγησε ότι τα γενόσημα και τα βιοομοειδή φάρμακα αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως σε όγκο, που αντιστοιχεί σε περίπου 25% του συνολικού κόστους.

Παρά τις ισχυρές ανταγωνιστικές πιέσεις, όπως είπε, η συγκεκριμένη βιομηχανία αναμένεται να αναπτυχθεί σταθερά κατά την επόμενη δεκαετία, λόγω της υποκείμενης ζήτησης για αυτά τα κρίσιμης σημασίας φάρμακα για τα εθνικά συστήματα υγείας.