Skip to main content

Ryanair: Πρόθυμη να αγοράσει όσα Max 10 ξεμείνουν στην Boeing μετά από ακυρώσεις παραγγελιών

...Άλλα «στην σωστή τιμή»

Παρά τις νέες ανησυχίες για τα ζητήματα ασφαλείας στα αεροπλάνα της Boeing, μετά και το τελευταίο επεισόδιο με την αποκόλληση ενός πάνελ καμπίνας μετά την απογείωση  ενός  737 Max 9 της Alaska Airlines, αφήνοντας μια τεράστια τρύπα στο πλάι του αεροσκάφους,  και μάλιστα όταν αυτό βρισκόταν  χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος, η Ryanair 737  διεμήνυσε στην εταιρεία ότι είναι πρόθυμη να αγοράσει «στην σωστή τιμή» όσα αεροπλάνα 737 MAX 10 – η επόμενη έκδοση μετά το Max 9-  αρνηθούν να παραλάβουν άλλοι αερομεταφορείς.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, η μεγαλύτερη της Ευρώπης με βάση τον αριθμό διακίνησης επιβατών, έχει ήδη παραγγείλει 150 MAX 10, το μεγαλύτερο αεροσκάφος της οικογένειας 737, με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 150.

Τι τρέχει με τα Boeing 737 Max; Οι τραγωδίες, το νέο ατύχημα και τα σοβαρά ερωτήματα

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby, η οποία παραγγείλει 277 αεροσκάφη MAX 10 με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 200, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία του θα καταρτίσει ένα νέο σχέδιο για τον στόλο της που δεν θα περιλαμβάνει το μοντέλο αυτό

«Τους είπαμε ότι αν κάποιες από τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες δεν θέλουν να παραλάβουν τα MAX 10, η Ryanair είναι έτοιμη να τα αποκτήσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair, Michael O’Leary, κατά την παρουσίαση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Οι ίδιος δήλωσε ότι η Boeing θα κατασκευάζει πάντα σπουδαία αεροσκάφη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η ποιότητα πρέπει να βελτιωθεί».

Ο οικονομικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Neil Sorahan δήλωσε από την πλευρά του  ότι τα σχόλια της περασμένης εβδομάδας από τον Kirby της United ήταν «δεν βοήθησαν».

«Εάν ο Scott Kirby δεν θέλει να πάρει τα MAX 10 τότε εμείς θα τα πάρουμε πολύ ευχαρίστως στη σωστή τιμή», τόνισε

Ο Sorahan δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξος» ότι το MAX 10 θα πιστοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους και θα πετάξει στις αρχές του 2025.

naftemporiki.gr