Skip to main content

Alaska Airlines: Καθηλώνει τον στόλο των Boeing 737 Max για λόγους ασφαλείας

Kyle Rinker via X/via REUTERS

Μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης συντήρηση και επιθεώρηση

Στην καθήλωση του στόλου των Boeing Co. 737 Max-9 προχωράει η Alaska Airlines, μετά από την αποκόλληση ενός παραθύρου κι ενός τμήματος της ατράκτου σε αεροσκάφος της λίγο πριν απογειωθεί από το Πόρτλαντ.

Η εταιρεία προχωράει σε αυτό το «προληπτικό βήμα» καθηλώνοντας τον στόλο των 65 αεροπλάνων μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης συντήρηση και επιθεώρηση, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ben Minicucci.

Η πτήση 1282 απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο του Πόρτλαντ στις 17:00 (τοπική ώρα, 03:00 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) προτού επιστρέψει με ασφάλεια, «αφού το πλήρωμα ενημέρωσε για πρόβλημα στην πίεση» της καμπίνας, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Η ρυθμιστική αρχή εναέριας ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η προσωρινή απαγόρευση πτήσης ισχύει για όλα τα αεροσκάφη 737 MAX 9 με διαχωριστικό κάλυμμα πόρτας στη μέση της καμπίνας εγκατεστημένο στην άτρακτο, μέχρι να επιθεωρηθούν και να γίνουν τυχόν απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Νωρίτερα σήμερα η FAA ανακοίνωσε ότι διέταξε την άμεση επιθεώρηση 171 αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9, τα οποία απαγορεύεται να πετάξουν μέχρι τότε, μετά το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή κατά τη διάρκεια πτήσης κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Η οδηγία της FAA “επιβάλλει στους αερομεταφορείς (αεροπορικές εταιρίες) να επιθεωρούν το αεροσκάφος πριν από μια νέα πτήση”, ανακοίνωσε η υπηρεσία σε δελτίο Τύπου, εκτιμώντας ότι η διαδικασία επιθεώρησης απαιτεί από 4 έως 8 ώρες ανά αεροσκάφος.