Skip to main content

Ryanair: Διαμάχη με ταξιδιωτικούς πράκτορες – Μειώνει τις προβλέψεις της για ετήσια κέρδη

Ρίχνει τις τιμές λόγω κενών θέσεων

Η Ryanair μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη της, καθώς ορισμένοι διαδικτυακοί ταξιδιωτικοί πράκτορες σταμάτησαν να πωλούν εισιτήρια τις πτήσεις της τον Δεκέμβριο, κάτι που ίσως αναγκάσει την εταιρεία low cost να ρίξει τις τιμές, με δεδομένο ότι δεν γεμίζουν τα αεροπλάνα της.

Η εταιρεία αναμένει κέρδη μετά φόρων μεταξύ 1,85 και 1,95 δισ. ευρώ (2 δισ. έως 2,1 δισ. δολάρια) για το έτος έως το τέλος Μαρτίου, μειωμένα σε σχέση με την πρόβλεψή της του Νοεμβρίου για 1,85 δισ. έως 2,05 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη της Ryanair μειώθηκαν κατά 93% το γ’  τρίμηνο 2023, φτάνοντας τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω του υψηλότερου κόστους καυσίμων. Τα καθαρά έσοδα για τα τρία πρώτα τρίμηνα του τελευταίου οικονομικού έτους ήταν ωστόσο 39% υψηλότερα από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary είπε ότι οι απεργίες των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και οι καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών Boeing B737 είχαν επίσης αντίκτυπο στις επιχειρήσεις.

Παρ’ όλα αυτά η μετοχή της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, επιδεικνύει ανθεκτικότητα και ενισχύεται ελαφρώς, 0,93%.

Με πληροφορίες από CNBC