Skip to main content

Κτήμα Γεροβασιλείου: 12,1 εκατ. ο τζίρος το 2023 – Αύξηση εξαγωγών κατά 12%

Στα σκαριά νέες επενδύσεις

Με νέα αύξηση πωλήσεων και ιδιαίτερα των εξαγωγών του ολοκλήρωσε τη χρήση 2023 το Κτήμα Γεροβασιλείου, ενώ έχει στα σκαριά νέες επενδύσεις άνω των 3,6 εκατ. ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών του Κτήματος, όπως αναφέρει στη “Ν” ο δημιουργός και επικεφαλής της εταιρείας, Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εκτιμάται ότι το 2023 ξεπέρασε τα 12 εκατ. ευρώ, αγγίζοντας τα 12,1 εκατ. ευρώ και καταγράφοντας αύξηση 9% σε σύγκριση με το 2022, με τις εξαγωγές – σημειωτέον – να αυξάνονται κατά 12% και να της δίνουν ποσοστό 32% επί των συνολικών της πωλήσεων.

Παρά τις κλιματικές προκλήσεις το 2023 ήταν, σύμφωνα με τον κ.Γεροβασιλείου μια πολύ καλή χρονιά για την εταιρεία, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και η αύξηση του τζίρου του 2023 προέρχεται από αύξηση της ποσότητας και όχι των τιμών.

Κύριες αγορές εξαγωγών των οίνων του Κτήματος Γεροβασιλείου είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Γερμανία και η Βρετανία, ενώ η εταιρεία έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε συνολικά 36 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ταϊβάν, η Κορέα, το Μεξικό, η Βραζιλία κ.α.

Όσον αφορά την επενδυτική δραστηριότητα της εταιρείας, οι δρομολογημένες νέες επενδύσεις – οι οποίες έχουν υποβληθεί προς ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα- αποτελούν συνέχεια των επενδύσεων ύψους 3 εκατ. ευρώ που υλοποιήθηκαν το 2022 για νέο αμπελώνα 150 στρεμμάτων για την παραγωγή μαλαγουζιάς και για νέους αποθηκευτικούς χώρους και πιεστήρια.

Το 2023 ακολούθησε πρόσθετη επέκταση του αμπελώνα κατά 60 στρέμματα και φέτος θα ακολουθήσει και τρίτη επέκταση με άλλα 40 στρέμματα, με τα οποία ο αμπελώνας της εταιρείας θα φτάσει τα 1.150 στρέμματα.

Παράλληλα το 2023 ολοκληρώθηκαν από τη Βιβλία Χώρα, στην οποία ο κ.Γεροβασιλείου είναι  εκ των βασικών μετόχων, επενδύσεις 6 εκατ. ευρώ στο “Κτήμα Μικρά Θήρα” στη Θηρασιά, όπως επίσης και επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στο “Μικρό Κτήμα Τίτος” στην περιοχή της Γουμένισσας Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει πιστοποιηθεί με το σήμα ETHOS για την Εταιρική Κοινωνική του Ευθύνη, εφαρμόζοντας πρακτικές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος και της ηθικής και υπεύθυνης διακυβέρνησης.