Skip to main content

ΑΒ Βασιλόπουλος: Επένδυση 12 εκατ. για νέο κατάστημα στο Μαρούσι

Το δίκτυο της ΑΒ αριθμεί 311 ιδιόκτητα σημεία και 250 franchise

Νέο concept καταστήματος με λειτουργικότερη δομή λανσάρει η ΑΒ Βασιλόπουλος, ξεκινώντας από το νέο σημείο στον Παράδεισο Αμαρουσίου που εγκαινιάζει σήμερα τη λειτουργία του.

Πρόκειται για  επένδυση που ανήλθε στα 12 εκατ ευρώ, από 7-8 εκατ.ευρω που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός και περιλαμβάνει όλες τις καινοτομίες της αλυσίδας.

Στο νέο κατάστημα 2,800 τμ  που εκτείνεται σε έναν ενιαίο χώρο διατίθενται περί τους 20 χιλ κωδικούς και απασχολούνται 92 εργαζόμενοι. Στο πλαίσιο του καλωσορίσματος η αλυσίδα προσφέρει στο κατάστημα 10% έκπτωση σε όλα τα προϊόντα της για δεκαπέντε μέρες, ανεξάρτητα με τις προωθητικές ενέργειες έκαστη κατηγορίας.

Ακολουθεί η ανακαίνιση στο mega ΑΒ στο Ελληνικό, που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και εκτιμάται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους 1,5 εκατ.ευρω.

Το πλάνο προβλέπει την ανακαίνιση δέκα mega καταστημάτων, με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2024.

Η ανανέωση του δικτύου αποτελεί προτεραιότητα για αλυσίδα και σε αυτό το πλαίσιο το μεγαλύτερο μέρος του αναπτυξιακού budget,  που διαμορφώνεται σε 50 εκατ ευρώ ετησίως, κατευθύνεται στις ανακαινισεις.

Το νέο μοντέλο καταστημάτων δυνητικά προσδοκάται να επεκταθεί και στα μικρότερα σημεία πώλησης καθώς και στα σημεία franchise.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο της ΑΒ αριθμεί 311 ιδιόκτητα σημεία και 250 franchise.

Σε επίπεδο επιδόσεων η πορεία του τζίρου στο ενδεκάμηνο, όπως ανέφερε χθες στο πλαίσιο εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Νίκος Λαβίδας κινείται πολύ κοντα στα περσινά επίπεδα, ενώ η εκτίμηση για το κλείσιμο του 2023 είναι ότι δύναται να επιτευχθεί οριακή αύξηση σε σχέση με το 2022.