Skip to main content

Πώς η Product-Led-Hub επαναπροσδιορίζει την εκπαίδευση στη διαχείριση προϊόντων και λογισμικού

Στην καρδιά της φιλοσοφίας βρίσκεται η προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων πάνω στους τομείς του Product Management και του Software Engineering.

Στη δικτύωση και το upskilling στοχεύει το “Product-Led Hub” που συνδέει επαγγελματίες του κλάδου των προϊόντων και λογισμικού, προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις για την επαγγελματική ανάπτυξη.

Το Product-Led Hub, ιδρύθηκε το 2019, και έχει αναδειχθεί σε μια κορυφαία παγκόσμια κοινότητα, όχι μόνο ως μια πλατφόρμα επιτάχυνσης της σταδιοδρομίας, αλλά και ως σημείο συνάντησης για επαγγελματίες της διαχείρισης προϊόντων και της μηχανικής λογισμικού.

Στην καρδιά της φιλοσοφίας του βρίσκεται η προσφορά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα δεξιοτήτων και ενδιαφερόντων πάνω στους τομείς του Product Management (το πρώτο στην κατηγορία του στην Ελλάδα) και του Software Engineering. Ενώ τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα τόσο για έμπειρους όσο και για νέους επαγγελματίες. Επιπλέον οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Product-Led Hub έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις που εφαρμόζονται αμέσως στην πραγματικότητα. Πέραν της εκπαίδευσης, το Product-Led Hub δίνει έμφαση στη δημιουργία δικτύων μέσα από τις εκδηλώσεις που φιλοξενεί. Στόχος του οργανισμού είναι να διευκολύνει τη δικτύωση, την ανταλλαγή εμπειριών και την εξερεύνηση νέων ευκαιριών, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει τη συνεργασία.

Σύμφωνα με τη Δέσποινα Εξαδάχτυλου, Founder & CEO του Product-Led Hub «το Product-Led Hub, από το 2019, στοχεύει στη σύνδεση επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Προσφέροντας εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις, υποστηρίζει την επαγγελματική ανάπτυξη, τη δικτύωση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων. Με την υποστήριξη ειδικών του κλάδου, τα μέλη αποκτούν πρακτικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η συνεργασία και η ανταλλαγή εμπειριών μέσα σε ένα δυναμικό δίκτυο.»

Στην agenda των επόμενων δράσεων και συνεδρίων για το 2023 & 2024 του Product-Led Hub περιλαμβάνονται το A.I. Summit: Tο οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοέμβριου 2023 και θα παρουσιάσει τις τάσεις στον τεχνολογικό κόσμο και τις στρατηγικές A.I. οι οποίες θα δώσουν στους συμμετέχοντες και τα στελέχη της αγοράς χρήσιμες και πρακτικές λύσεις και συμβουλές που μπορούν να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους. Επίσης περιλαμβάνεται το Diversity & Inclusion Summit 2024: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της γυναίκας, στις 8 Μαρτίου 2024, στο Ωδείο Αθηνών και θα εστιάσει στην αξία της πολυμορφίας και της ένταξης στη σύγχρονη εργασία, με παραδείγματα από τον τεχνολογικό και όχι μόνο τομέα.

Στόχος του Diversity & Inclusion Summit είναι η προβολή μιας ποικιλόμορφης και ανοιχτής εργασιακής κουλτούρας η οποία θα φέρει καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα. Ενώ επίσης θα διερευνηθούν θέματα ποικιλομορφίας από καταξιωμένους ομιλητές που θα προσφέρουν γνώσεις και στρατηγικές για ένα πιο ολοκληρωτικό εργασιακό περιβάλλον. Ακολουθεί το PLG Disrupt Summit: Το PLG Disrupt Summit αποτελεί το μεγαλύτερο premier summit σε διεθνές επίπεδο για Product Management & Software Engineering, και παράλληλα το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό συνέδριο πάνω στο Product-Led Growth.

Τo συνέδριο θα φιλοξενήσει πάνω από 1.000 Product Managers και Software Engineers σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ατζέντα του θα αναλύσει τις βέλτιστες πρακτικές & μεθοδολογίες και των δύο business domains μέσα από παρουσιάσεις και εργαστήρια ενώ θα αποτελέσει παράλληλα μια ευκαιρία για μάθηση, δικτύωση και ανταλλαγή ιδεών. Το PLG Disrupt Summit, θα πραγματοποιηθεί 20 Μαϊου, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ οι εγγραφές θα ξεκίνησουν εντός Φεβρουαρίου