Skip to main content

Βόλος: Στις 1500 οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας που επλήγησαν από τον Daniel

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για την κατάσταση των επιχειρήσεων μετά τις πλημμύρες

Σύσκεψη αναφορικά με την κατάσταση των επιχειρήσεων μετά τη θεομηνία, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, παρουσία του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και  επιστημονικού προσωπικού του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως αναφέρει το τοπικό site e-thessalia.gr οι επιχειρήσεις που επλήγησαν στο Νομό Μαγνησίας από την κακοκαιρία Daniel της 5ης Σεπτεμβρίου, ανέρχονται στις 1.500, σύμφωνα με την καταγραφή που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το κόστος των ζημιών κυμαίνονται από 2.000 έως και 1.000.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

«Είναι εφικτό να ορθοποδήσουμε, αρκεί να πιέσουμε όλοι οι φορείς, ώστε να ξανασταθούμε στα πόδια, σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης αναφερόμενος στον τουρισμό. «Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, υπάρχουν όμως και επιχειρήσεις που έχουν πληγεί έμμεσα, όπως και ο τουρισμός. Ήδη, η Easy-jet μάς έβγαλε ως προορισμό από τον προγραμματισμό της και αυτό είναι πλήγμα».

Για την μεγαλύτερη καταστροφή που έχει ζήσει η Μαγνησία έκανε λόγο ο κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και προέβλεψε ότι η ζημία στην Θεσσαλία από την φονική κακοκαιρία θα ξεπεράσει τα 5 δις. «Εμείς ζητούμε την άμεση κρατική παρέμβαση, ώστε να υπάρξει και άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και μεσοπρόθεσμη, σημείωσε. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο εθνικών καταστροφών. Θα πρέπει άμεσα να συνταχθεί ένα σχέδιο, καθώς η κλιματική κρίση χτύπησε ήδη την πόρτα μας. Στηρίζουμε από την πλευρά μας το Επιμελητήριο Μαγνησίας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας».

Κατόπιν, παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καββαθάς τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή είμαστε στο πλευρό των πληγέντων. Η αποκατάσταση θέλει χρόνο, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η συστράτευση όλων των δυνάμεων. Αυτό που θα παίξει ρόλο στην αποκατάσταση είναι η ταχύτητα, αλλά και η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει το κόστος των οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων και όχι τη συσσώρευση χρεών από την πλευρά τους. Ως ΓΣΕΒΕΕ δώσαμε μία συμβολική οικονομική ενίσχυση στην ΟΕΒΕΜ και συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους».

Διαβάστε ακόμη

Βόλος: Χωρίς πόσιμο νερό για 15η ημέρα, συστάσεις για την αποφυγή εμφάνισης ασθενειών