Skip to main content

Κύκλωμα εφοριακών: Αποκαλυπτικά στοιχεία από το σημειωματάριο της διευθύντριας

Ονόματα, χρηματικά ποσά και ημερομηνίες στη δημοσιότητα

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα σχετικά με το κύκλωμα εφοριακών στην Χαλκίδα που εκβίαζε επιχειρηματίες. Ειδικότερα, πρόκειται για το σημειωματάριο της διευθύντριας που βρίσκεται στα χέρια των αρχών.

Στο σημειωματάριο αυτό αναγράφονται ονόματα επιχειρηματιών που εκβιάζονταν από το κύκλωμα, ημερομηνίες και χρηματικά ποσά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο της ΕΡΤ, στο σημειωματάριο αναγράφονται λεπτομερώς τα ποσά των επιχειρηματιών που έπεσαν θύματα του εκβιασμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναγραφόμενα ποσά κυμαίνονται από 250 ευρώ έως και 10.000 ευρώ.

Η βασική κατηγορούμενη φέρεται να σημείωνε αναλυτικά τι θα χρειαστεί για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τις διακοπές της, το σουπερ μάρκετ, υπολογίζοντας κάποια έξοδα με χρήματα που θα εισέπραττε από επιχειρηματίες.

Ο συνήγορος της διευθύντριας υποστήριξε πως όσα γράφονται στο σημειωματάριο σχετίζονται με ποσά που έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ και τίποτα άλλο.

ΔΟΥ στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μετά την υπόθεση διαφθοράς στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σύμφωνα με πηγές από την ΑΑΔΕ, ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Προσωρινά κρατούμενες οι 2

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, ύστερα από τις απολογίες τους, η διευθύντρια και ακόμη μια υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας. Παράλληλα, οι υπόλοιποι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.