Skip to main content

ΣΕΠΕ: Γενική συνέλευση & εκλογές αιρετών οργάνων

Τρίτη διαδοχική θητεία για την πρόεδρο του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). Στη διάρκειά της παρουσιάστηκε ο απολογισμός της διετίας 2021 – 2023, αναφέρθηκαν οι σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο Σύνδεσμος, σε συνεργασία με φορείς της Πολιτείας και της αγοράς, αλλά και η αναβάθμιση του θεσμικού του ρόλου και του συνολικού αποτυπώματος του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο για την ελληνική κοινωνία, όσο και την εθνική οικονομία.

Το παρών στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου έδωσε και ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η στρατηγική τοποθέτηση του κλάδου και ο καταλυτικός ρόλος του στο χτίσιμο μίας σύγχρονης Ψηφιακής Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια αποτέλεσε βασική τοποθέτηση και κοινό τόπο αναφοράς των συμμετεχόντων. Όπως τονίστηκε από το σύνολο των μελών του Συνδέσμου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των στελεχών των επιχειρήσεων, ο κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια τον απαραίτητο καταλύτη, ώστε να πετύχει η Ελλάδα τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό που απαιτείται και για την οικονομία και για την κοινωνία.

Έμφαση δόθηκε επίσης στην αναγκαιότητα ενεργούς υποστήριξης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας αλλά και η δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη της καινοτομίας, ώστε η Ελλάδα και η ελληνική βιομηχανία ΤΠΕ να δημιουργήσουν έναν «Διεθνή κόμβο Καινοτομίας». Ταυτόχρονα, η αντιμετώπιση του καίριου προβλήματος της έλλειψης ανθρωπίνου δυναμικού ΤΠΕ για τη βέλτιστη υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και οι μελέτες και δράσεις που έχει αναλάβει και υλοποιεί ο ΣΕΠΕ στην κατεύθυνση αυτή αναδείχθηκαν από το σύνολο των ομιλητών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Με τους ανθρώπους του κλάδου είμαστε γνώριμοι, είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, έχω περάσει πάνω από μια δεκαετία της ζωής μου γράφοντας κώδικα και αυτό βάζει το μυαλό σε τάξη. Διαδέχομαι στο υπουργείο τον Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος έβαλε σε σειρά ψηφιακά την Ελλάδα, ενώ προηγουμένως κινούμασταν σε αχαρτογράφητα νερά. Έτσι, τώρα μιλάμε για την Ελλάδα πριν το gov.gr και για την Ελλάδα μετά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας ακόμη, προκειμένου να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, και οι εταιρείες του κλάδου διαθέτουν άριστο δυναμικό, μέσα και υποδομές, ώστε να συμβάλλουν σε αυτόν. Το Ελληνικό Δημόσιο μετασχηματίζεται, ο ιδιωτικός τομέας είναι αρωγός και όλοι μαζί σταθερά δημιουργούμε την Ελλάδα του μέλλοντος».

Τέλος, ακολούθησε η διαδικασία των εκλογών για το Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Πειθαρχική Επιτροπή του Συνδέσμου, για τη διετία 2023 – 2025.

Μετά και τις διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, η νέα σύνθεσή του έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΔΣ: Γιώτα Παπαρίδου

Α΄ εκτελεστικός αντιπρόεδρος: Σπύρος Παμπουκίδης

Β΄ αντιπρόεδρος: Βασίλης Ορφανός

Γενικός γραμματέας: Σπύρος Πουλίδας

Ειδικός γραμματέας: Κώστας Τζοάννης

Ταμίας: Δημήτρης Παπαϊωάννου

Μέλος ΔΣ: Αλέξανδρος Μάνος

Μέλος ΔΣ: Σπύρος Μανωλόπουλος

Μέλος ΔΣ: Νίκος Ροδόπουλος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΣΕΠΕ, εξελέγησαν οι Μιχάλης Κασιμιώτης, Αθανάσιος Πετμεζάς, Τρύφων Σωτηρόπουλος.

Για την Πειθαρχική Επιτροπή εξελέγησαν οι Δημήτριος Δάφνης, Γρηγόριος Κοτσικάρης, Βασίλειος Χρηστίδης.

Η συγκρότηση των Επιτροπών σε σώμα θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

H πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ, Γιώτα Παπαρίδου, η οποία εκλέγεται για τρίτη συνεχή θητεία, σημείωσε: «Είναι μεγάλη τιμή, για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και έμενα προσωπικά, η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο κλάδος και τα μέλη μας, για μία ακόμη φορά». «Η ψηφιακή τεχνολογία είναι στο επίκεντρο του σύγχρονου παραγωγικού μοντέλου και ταυτόχρονα αποτελεί παγκόσμια επιταγή. Ένα σύγχρονο μοντέλο, το οποίο δημιουργεί γόνιμο επενδυτικό κλίμα και στη χώρα μας» τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

«Σχεδιασμός, πίστη στις δυνατότητες μας και ταχύτητα είναι το στρατηγικό τρίπτυχο στο οποίο θα συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στην καθημερινή μας λειτουργία στο ΣΕΠΕ, με στόχο η Ελλάδα την επόμενη πενταετία να καταξιωθεί στο διεθνή ψηφιακό χάρτη ως σημείο αναφοράς. Διαθέτουμε και τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο δυναμικό για να το πετύχουμε» ανέφερε η κ. Παπαρίδου.