Skip to main content

EODH S.A.: Νέα στρατηγική συνεργασία με τον γερμανο-γαλλικό Όμιλο KNDS

Το 2027 σε λειτουργία η νέα μονάδα στο Λάκκωμα Χαλκιδικής

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σε νέα στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο KNDS προχωρά η βορειοελλαδική αμυντική βιομηχανία EODH S.A., εισερχόμενη δυναμικά στον τομέα των κατασκευαστών Χερσαίων Πλατφορμών του Γαλλογερμανικού Ομίλου.

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού EUROSATORY 2026, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι (15-19 Ιουνίου) και στην οποία η EODH S.A. παρουσιάζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένα συστήματα αναβάθμισης για χερσαίες πλατφόρμες. Επίσης, σε συνεργασία με τη βελγοϊσπανική εταιρεία DUMA παρουσιάζει το τεθωρακισμένο όχημα πολλαπλών ρόλων 4X4 ASV350 MRAV, εξοπλισμένο με ομοίωμα του προηγμένου συστήματος προστασίας ASPIS (light). Κύριο αντικείμενο της σύμβασης σε πρώτη φάση αποτελεί η κατασκευή της πετυχημένης οικογένειας χερσαίων πλατφορμών 8Χ8 BOXER και η νέα συμφωνία αποτελεί συνέχεια της 25ετούς αγαστής συνεργασίας των δυο πλευρών.

Η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας δεκαετούς συνεργασίας μεταξύ της EODH και του
κορυφαίου ευρωπαίου κατασκευαστή, η οποία κινείται στο πλαίσιο των 200 εκατ. ευρώ.

H EODH S.A. ειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων προστασίας, προηγμένων υλικών και αναβάθμισης τεθωρακισμένων οχημάτων. Το 2022 αναγνωρίστηκε από τους Financial Times ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, ενώ έχει διακριθεί επίσης ως ένα από τα «Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας» της «Ναυτεμπορικής» για τρία συνεχή έτη (2023, 2024 και 2025). Στη συνέχεια φέτος (2026) της απονεμήθηκε η διαπίστευση ECO Vadis με Χρυσό Αστέρι, κατατάσσοντάς την στο 5% των ευρωπαϊκών εταιρειών στους τομείς ταχείας Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Βιωσιμότητας με διακεκριμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Νέα μονάδα

Η EODH S.A. έχει επίσης σε εξέλιξη επί του παρόντος την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας για την θυγατρική της EODH Dynamics, δίπλα στην υφιστάμενη μονάδα στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2027.

Πρόκειται για μια νέα βιομηχανική εγκατάσταση κάλυψης 10.000 τ.μ., με δυνατότητα επέκτασης στα 20.000 τ.μ., εξοπλισμένη με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένα μηχανήματα για την κατασκευή, συναρμολόγηση, αναβάθμιση και παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής υποστήριξης για πλατφόρμες χερσαίας μάχης, η οποία θα απασχολήσει τουλάχιστον 200 εξειδικευμένους εργαζόμενους και θα  επεκτείνει τις υπάρχουσες δυνατότητες της EODH σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.