Skip to main content

Π. Ξεκαλάκης (NVIDIA) μίλησε στο NaftemporikiTV για το μέλλον των ημιαγωγών

«Αρχίζουμε να βάζουμε στην καθημερινότητα μας την τεχνητή νοημοσύνη, πλέον μπορούμε να λύσουμε προβλήματα πολύ πιο γρήγορα».

Στην Εκπομπή «12:00-14:00», με τον Ανέστη Ντόκα και τον Παύλο Πανταζόπουλο, εμφανίστηκε ο Πολυχρόνης Ξεκαλάκης, Distinguished Engineer Chief Architect «NVIDIA»

Ο κ. Ξεκαλάκης αρχικώς σχολίασε πως «Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να έχουμε ημιαγωγούς αλλά το να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς, το πράγμα πλέον γυρνάει στο design, αρχίζουμε να βάζουμε στην καθημερινότητα μας την τεχνητή νοημοσύνη, πλέον μπορούμε να λύσουμε προβλήματα πολύ πιο γρήγορα».

Στη συνέχεια ο κ. Ξεκαλάκης ανέφερε πως «Η Ελλάδα μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί χώρες με μεγαλύτερη οικονομική δυναμική σε αυτόν τον τομέα, το βασικό που χρειάζεται να γίνει είναι να έρθει κόσμος με τεχνογνωσία, τεχνογνωσία όμως υπάρχει στην Ελλάδα, χρειάζεται και περισσότερη εμπλοκή από το κράτος, χρειάζονται κίνητρα, αυτή είναι και η διαφορά της Ελλάδας από την Αμερική, τα κίνητρα».

Τέλος ο κ. Ξεκαλάκης εξήγησε πως «Η στρατηγική της εταιρείας μας δεν αλλάζει, μπόρεσε να εκτελέσει αλγορίθμους που δεν θα μπορούσαν να εκτελεστούν παλιά, το gaming είναι στο DNA της εταιρείας μας», «Η εταιρεία μας θέλει στον χώρο που βρίσκεται να είναι πρωτοπόρος, τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, θα αλλάξουν πολλά πράγματα με την τεχνητή νοημοσύνη, θα αλλάξουν δουλείες που θα μπορούσαν να αυτοματοποιηθούν».