Skip to main content

Amazon: Έκπτωση σε όσους παραλαμβάνουν την παραγγελία τους από σημείο παράδοσης

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ενώνεται με άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος της παράδοσης και των επιστροφών, 

Εν μέσω μιας υποτονικής καταναλωτικής δραστηριότητας, η Amazon προσφέρει στους πελάτες έκπτωση 10 δολαρίων αν επιλέξουν να παραλάβουν οι ίδιοι την παραγγελία τους την αντί να την παραλάβουν με courrier στο σπίτι τους. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ενώνεται με άλλες εταιρείες λιανικής πώλησης που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος της παράδοσης και των επιστροφών,

Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, τις τελευταίες ημέρες έστειλε email σε άγνωστο αριθμό συνδρομητών της υπηρεσίας Prime προσφέροντάς τους 10 δολάρια για παραλαβή προϊόντων αξίας 25 δολαρίων και άνω από συγκεκριμένα σημεία, όπως στα Whole Foods, Amazon Fresh ή τα καταστήματα Kohl’s.

Ο σύμβουλος μεταφορών Ντιν Μακιούμπα, με έδρα την πολιτεία της Νέας Υόρκης, ήταν μεταξύ των πελατών που έλαβαν την προσφορά.

Η αύξηση της χρήσης των σημείων παραλαβής της Amazon θα βοηθούσε την εταιρεία να παρακάμψει τις δαπανηρές παραδόσεις πακέτων.

Η Amazon ήδη έχει αρχίσει να χρεώνει ορισμένους πελάτες με ένα 1 δολάριο εάν επιστρέφουν τα προϊόντα μέσω της United Parcel Service (UPS.N), στην περίπτωση που υπάρχει τοποθεσία παραλαβής/επιστροφής της Amazon πιο κοντά στη διεύθυνση παράδοσής τους.

Οι κινήσεις για να μειώσει το χρέος

Οι μεταφορικές εταιρείες UPS και FedEx (FDX.N) ενθαρρύνουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα σημεία πρόσβασης, ιδίως σε αγροτικές περιοχές όπου η παράδοση σε απομακρυσμένες διευθύνσεις μπορεί να είναι απαγορευτική από πλευράς κόστους.

Η πολιτική της Amazon επί χρόνια ήταν οι γρήγορες και χωρίς χρέωση παραδόσεις και επιστροφές. Καθώς ωστόσο σφίγγει το ζωνάρι της μετά από μια περίοδο εκρηκτικής ανάπτυξης, έχει κάνει πολλές κινήσεις για να μειώσει αυτό το κόστος.

Στα τέλη του 2022 αύξησε την τιμή της ετήσιας συνδρομής Prime, που περιλαμβάνει παροχές δωρεάν αποστολής κατά 20 δολάρια σε 139 δολάρια. Επίσης, αύξησε τα ελάχιστα όρια παραγγελίας για δωρεάν παράδοση παντοπωλείου, ενθάρρυνε τους πελάτες να παραδίδουν όλα τα πακέτα τους μια καθορισμένη ημέρα της εβδομάδας και επέκτεινε την ταχύτερη παράδοση δεμάτων την ίδια ημέρα με χρέωση για παραγγελίες κάτω των 25 δολαρίων.

naftemporiki.gr