Skip to main content

Εγκρίθηκε η απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της Attica Συμμετοχών από την Blantyre

Ομόφωνα ενέκρινε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την Blantyre Capital Limited επί της ATTICA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Επιτροπή «συνεδρίασε σε τμήμα χθες, 23 Φεβρουαρίου 2023 και αποφάσισε ομόφωνα, την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου επί της εταιρείας «ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», ( η οποία ανήκε κατά πλειοψηφία στην εταιρία «Marfin Investment Group Holdings Société Anonyme»,) από την Blantyre Capital Limited .

Η Blantyre είναι επενδυτική εταιρία που δραστηριοποιείται στην αγορά ιδιωτικών γενικών κλινικών στην αγορά γενόσημων φαρμάκων, την εκμετάλλευση ακινήτων και εξειδικεύεται στη διαχείριση επενδύσεων (χρέους και ιδίων κεφαλαίων), ιδίως σε ειδικές ή/και πολύπλοκες περιπτώσεις ανασύνταξης, αναδιοργάνωσης ή/και μετάβασης επενδυτικών χαρτοφυλακίων. Επισημαίνεται ότι η Blantyre δεν δραστηριοποιείται άμεσα ή έμμεσα ούτε στην ελληνική αγορά της επιβατηγού ναυτιλίας, μεταφοράς επιβατών και οχημάτων ούτε στην ελληνική αγορά παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η επιχείρηση-στόχος. Ως εκ τούτου στην υπό κρίση συγκέντρωση δεν υφίστανται οριζόντιες ή κάθετες επικαλύψεις δραστηριοτήτων μεταξύ της εξαγοράζουσας Blantyre και της εξαγοραζόμενης ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ.

Εκτιμάται ότι οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν, ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξεταζόμενη συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των  σχετικών  αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές.

Ως εκ τούτου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ομόφωνα ενέκρινε την γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, δεδομένου ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες, ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά»