Skip to main content

Αλλαγή ηγεσίας στη Menarini Hellas

Ο Γιώργος Συκιανάκης

O Συκιανάκης παραδίδει τη σκυτάλη.

Μετά από 34 χρόνια στο «τιμόνι» της Menarini Hellas, ένας από τους πιο αγαπητούς προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους της αγοράς, ο Γιώργος Συκιανάκης, παραδίδει τη σκυτάλη της ηγεσίας. Τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Business Operations Manager, Γρηγόρης Πολίτης.

Με πολλή συγκίνηση και αγάπη οι δημοσιογράφοι Υγείας ευχηθήκαμε στον Γιώργο καλή συνέχεια σε ό,τι αποφασίσει να κάνει μετά από τόσα χρόνια πορείας στον χώρο της Υγείας.

Ο Συκιανάκης ανέλαβε τη Menarini το 1989, όταν ο διεθνής φαρμακευτικός όμιλος Menarini εξαγόρασε το 70% της παραδοσιακής φαρμακευτικής βιομηχανίας ΔΑΜΒΕΡΓΗΣ Α.Ε. με παρουσία στην Ελλάδα από το 1935.

Το 1996 η Menarini εξαγόρασε το 100% του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΑΜΒΕΡΓΗΣ Α.Ε., μετονομάζοντας την θυγατρική της εταιρεία στην Ελλάδα σε Menarini Hellas A.E.

Από τότε μέχρι σήμερα κυκλοφόρησε στην αγορά πολλά πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα  στην Ελλάδα.

Το 2016 η εταιρεία μπήκε δυναμικά στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής και το 2020 στον τομέα των δερμοαισθητικών.

Ενώ, επαναλειτούργησε και η θυγατρική του ομίλου Guidotti Hellas προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Υπό τη διοίκησή του Συκιανάκη έγινε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, απασχολώντας αυτή τη στιγμή 250 εργαζόμενους. Όταν μιλάμε για ανθρώπους με ήθος, ποιότητα, ευγένεια και καπατσοσύνη στην επιχειρηματική αγορά, τότε μιλάμε για τον Γιώργο Συκιανάκη.