Skip to main content

Ιστορικό ρεκόρ για την κεφαλαιοποίηση της Mytilineos

Ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ για πρώτη φορά.

Με πολύ καλούς οιωνούς έχει μπει το νέο έτος για τη μετοχή της Mytilineos, η τιμή της οποίας διαμορφώθηκε χθες πάνω από τα 21 ευρώ με ημερήσια άνοδο 3,64%, διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίησή της εταιρείας πάνω από τα 3 δις. ευρώ που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Όπως παρατηρούν αρμόδιοι παράγοντες, στην παρούσα φάση μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία από τη Mytilineos–εξαιρουμένων των τραπεζών- έχουν μόνο ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Coca-Cola 3E, δηλαδή τρεις πολυεθνικές εταιρείες.

Σε κάθε περίπτωση, η άνοδος της μετοχής της Mytilineos–που πέρυσι τέτοιον καιρό διαπραγματευόταν στα επίπεδα των 15 ευρώ αντανακλά την αναπτυξιακή τροχιά της εταιρείας. Φαίνεται επίσης να συνιστά «ψήφο εμπιστοσύνης» στον εταιρικό μετασχηματισμό που ανακοινώθηκε ένα μήνα πριν.

Όπως είχε εξηγήσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, αυτός έγινε με το βλέμμα στραμμένο στους επενδυτές του εξωτερικού, καθώς «σε εκείνους απευθυνόμαστε πλέον», όπως είχε πει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos–και ιδίως ο συνδυασμός χαμηλής δανειακής μόχλευσης με ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης- δικαιολογούν την επενδυτική βαθμίδα για την πιστοληπτική ικανότητα και οι κινήσεις που γίνονται σε όλα τα επίπεδα ενισχύουν την εξωστρέφεια της εταιρείας και «φωτίζουν» το αφήγημά της, οδηγώντας στην αναγνώριση της πραγματικής χρηματιστηριακής της αξίας.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας άλλωστε βρίσκεται και η εισαγωγή της σε ξένο χρηματιστήριο, που αποτελεί έναν από τους επόμενους μεγάλους στόχους που έχει θέσει ο κ. Μυτιληναίος.