Skip to main content

Επανακάμπτει η Thrinvest στην Attica Bank

Οι συζητήσεις παρασκηνιακά είναι πολλές και η πιθανότητα η Thrivest να παίξει ρόλο στην αύξηση της Attica Bank δείχνει εκ νέου ορατή.

Tα πολλά αν στην επιστολή δέσμευσης της Ellington  προς την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου το fund να μετέχει  στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank φαίνεται πως βάζουν εκ νέου στο παιχνίδι την τριανδρία των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου, για τη συμμετοχή ενός ιδιώτη μέτοχου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank. Πρόκειται για εκτίμηση η οποία πάντως έχει πολλά στοιχεία να βασιστεί και αφορά μεταξύ άλλων τις σχέσεις αλληλοεκτίμησης της διευθύνουσας συμβούλου κας Βρεττού με το τον κ. Εξάρχου.

Συγχρόνως αφήνει περιθώρια εισχώρησης στο σχήμα και της Παγκρήτιας, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μετά την απορρόφηση με την HSBC δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν πως οι συζητήσεις παρασκηνιακά είναι πολλές και η πιθανότητα η Thrivest να παίξει ρόλο στην αύξηση της Attica Bank δείχνει εκ νέου ορατή.

Αυτό κατ’ ανάγκη δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αποχωρεί πλήρως η Ellington από το σχήμα με το ΤΜΕΔΕ και τη θέση της παίρνει η Τhrivest, μπορεί το σχήμα αυτό να διευρυνθεί.

Ωστόσο, εν προκειμένω πρέπει να γίνει κατανοητό τι ακριβώς επιδιώκει στο νέο σχήμα η τριανδρία, που σίγουρα δεν θα αρκεστεί σε κάτι λιγότερο από τον πρώτο ρόλο. Η Thrivest ελέγχει την Παγκρήτια, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο σημείο οι διαδικασίες απορρόφησης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Σερρών) και ακούγεται και η ύπαρξη ενδιαφέροντος και για το  48,3% της Aegean Baltic Bank.

Το ΤΧΣ πάντως προς το παρόν δεν  έχει λάβει επιστολή ενδιαφέροντος από την πλευρά των τριών επιχειρηματιών.