Skip to main content

EuroCommerce: Η επίδραση του ενεργειακού κόστους στο ευρωπαϊκό εμπόριο επί τάπητος

Το ενεργειακό κόστος, το οποίο επηρεάζει το ευρωπαϊκό εμπόριο, ενώ πυροδοτεί και τον πληθωρισμό, συζητήθηκε εκτενώς στις τριήμερες εργασίες της EuroCommerce που πραγματοποιήθηκε, «κεκλεισμένων των θυρών», στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς.

Αυτό αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου ενώ υπογραμμίζεται ότι η «στρατηγικής σημασίας συνεδρίαση του Δ.Σ. της EuroCommerce επικεντρώθηκε στις προκλήσεις και ευκαιρίες του ταχύτατα μεταβαλλόμενου διεθνούς και ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, καθώς και στις ανερχόμενες τάσεις που θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν τον επιχειρηματικό κόσμο και ευρύτερα την κοινωνία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και όχι μόνο».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στις γεωπολιτικές ισορροπίες, όπως αυτές αναδιαμορφώνονται, επηρεάζοντας σημαντικές παραμέτρους για το ευρωπαϊκό και το διεθνές εμπόριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο κλείσιμο των εργασιών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ενημέρωσε τα στελέχη της EuroCommerce για τη διαμόρφωση ενός πλαισίου δράσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τις θέσεις της χώρας, όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., αλλά και για το περιβάλλον προσέλκυσης επενδύσεων. Αντίστοιχα, στην προοπτική της ανάπτυξης της πολιτικής επιχειρηματικής εξωστρέφειας και την προσέλκυση επενδύσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Enterprise Greece και γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος και παρέθεσε στοιχεία για το θετικό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί, με τους δείκτες ανάπτυξης να δείχνουν θετικά πρόσημα.