Skip to main content

Air Moldova: Δεν θα επαναλάβει τελικά τις εμπορικές της πτήσεις προς τη Ρωσία

Η βασική αεροπορική εταιρεία της Μολδαβίας δεν θα επαναλάβει εν τέλει τις εμπορικές της πτήσεις προς τη Μόσχα, όπως είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

“Η αρχή πολιτικής αεροπορίας της Δημοκρατίας της Μολδαβίας δημοσίευσε επιχειρησιακή οδηγία (…) η οποία απαγορεύει στις εθνικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις στον εναέριο χώρο της Ρωσίας”, αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα χθες, Κυριακή, το βράδυ η Air Moldova.

“Συνεπώς, η εταιρεία Air Moldova δεν θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις πτητικές επιχειρήσεις ανάμεσα στο Κισινάου και τη Μόσχα που είχαν προηγουμένως ανακοινωθεί για την 1η Οκτωβρίου”, προσθέτει.

Η μολδαβική αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή την επανάληψη την 1η Οκτωβρίου των πτήσεων προς τη Ρωσία, οι οποίες είχαν διακοπεί μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Μολδαβία, μια μικρή χώρα 2,6 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι υποψήφια από τα τέλη Ιουνίου χώρα προς ένταξιν στην ΕΕ και συνορεύει με την Ουκρανία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP