Skip to main content

Τα επιχειρήματα του ΟΤΕ και της Vodafone για το θέμα της αναβάθμισης των ταχυτήτων

Της Τέτης Ηγουμενίδη
 [email protected]

Tα στελέχη του ΟΤΕ και της Vodafone με υπομνήματα και δια ζώσης εισηγήσεις υποστήριξαν τις απόψεις τους για το θέμα της αναβάθμισης των ταχυτήτων σύνδεσης στο διαδίκτυο στο πλαίσιο της διαδικασίας ακρόασης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). 

Στη συνέχεια η Vodafone επέλεξε να δημοσιοποιήσει τις απόψεις της επίσημα με δηλώσεις της διευθύντριας εξωτερικών υποθέσεων και αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Μαρίας Σκάγκου.

Σύμφωνα με την κα. Σκάγκου η Vodafone έχει χαιρετίσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, της αναβάθμισης των ταχυτήτων, ωστόσο το ζητούμενο, «είναι να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν σε όλους τους παρόχους της αγοράς να μεταφέρουν τους πελάτες τους σε υψηλότερες ταχύτητες με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, χωρίς διακρίσεις». 

Τα στελέχη του ΟΤΕ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια εμπορική κίνηση προς όφελος των καταναλωτών και της χώρας συνολικά. Επισημαίνουν ότι, όπως δείχνει και ο έλεγχος που κάνει η ΕΕΤΤ στα τιμολογιακά του πακέτα που αφορούν την αναβάθμιση των ταχυτήτων, δεν προκύπτει συμπίεση περιθωρίου κέρδους για τους υπόλοιπους παρόχους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων από τον ΟΤΕ αφορά περίπου 800 χιλ. συνδρομητές του.

Τις επόμενες ημέρες η ΕΕΤΤ θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτό το αίτημα της Vodafone να σταματήσει την έγκριση των τιμολογιακών πακέτων του ΟΤΕ μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα για χαμηλότερες τιμές χονδρικής ώστε να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πάροχοι.

Το κρίσιμο ζήτημα που θα εξεταστεί είναι αν υπάρχει βλάβη στον ανταγωνισμό από την κίνηση αυτή του ΟΤΕ η οποία να έχει και τον χαρακτήρα του επείγοντος.