Skip to main content

Generali: Αποτελέσματα ρεκόρ για το 2021 – Ισχυρή ανάπτυξη σε ασφάλιστρα

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου Generali για το οικονομικό έτος 20211 με κλείσιμο 31.12.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος παρουσίασε λειτουργικά αποτελέσματα 5,9 δισ. €, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι πρόκειται για τα βέλτιστα αποτελέσματα διαχρονικά καθώς παρουσιάζουν αύξηση +12,4%, χάρις στη θετική ανάπτυξη που σημειώνουν όλοι οι τομείς δραστηριότητάς της. 

Τα συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα είναι 75,8 δισ. € με αύξηση +6,4% -τόσο στον κλάδο Ζωής (+6,0%) όσο και στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+7,0%).  Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής αυξήθηκαν στα 12,7 δισ. ευρώ (+4,4%), με αποκλειστική στόχευση σε επενδυτικά προϊόντα unit-linked και ασφαλιστικά προϊόντα προστασίας Ζωής και Υγείας.

Το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 4,52% (+0,57 π.μ.) ενώ ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων εμφανίζεται ως ο βέλτιστος,  φτάνοντας στο 90,8% (+1,7 π.μ.) και ο λιγότερο ασταθής μεταξύ των αντίστοιχων. Τα καθαρά αποτελέσματα έφτασαν τα 2.847 εκατ. Ευρώ με ισχυρή αύξηση +63,3%. Τα προσαρμοσμένα καθαρά αποτελέσματα ανήλθαν στα 2.795 εκατ. Ευρώ2.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εξαιρετικά σταθερή κεφαλαιακή της θέση επιβεβαιώνεται και από τον Δείκτη Φερεγγυότητας που ανήλθε στο 227%, χάρις στην κεφαλαιακή απόδοση ύψους 3,8 δισ. Ευρώ, ενώ το προτεινόμενο μέρισμα είναι 1,07 € ανά μετοχή. 

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται το στρατηγικό σχέδιο «Lifetime Partner 24: Οδηγώντας την ανάπτυξη» που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενίσχυση των κερδών και τη συνεχή επίτευξη βέλτιστων αποδόσεων στην κατηγορία τους.

Ο CEO του Ομίλου Generali κ. Philippe Donnet δήλωσε: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουμε σήμερα σηματοδοτούν την επιτυχημένη ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου ‘Generali 2021’, το οποίο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ως Όμιλος κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας. Κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων στρατηγικών κύκλων, έχουμε ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην Ευρώπη και έχουμε γίνει ο Lifetime Partner 67 εκατομμυρίων ασφαλισμένων παγκοσμίως χάρις στο ταλέντο και την τεχνογνωσία των εργαζομένων και των συνεργατών μας.

Η Generali ηγείται πλέον στην κατηγορία της, όσον αφορά την κεφαλαιακή της θέση, την κερδοφορία και την ανάπτυξή της ενώ παράλληλα έχει ενισχύσει την παρουσία της σε αγορές με υψηλή δυναμική και έχει αναπτύξει τις δραστηριότητες της στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα, εφαρμόζουμε αποτελεσματικά τη νέα μας στρατηγική «Lifetime Partner 24: Οδηγώντας την Ανάπτυξη», που θέτει στο επίκεντρο την βιώσιμη ανάπτυξη, και επενδύει στην βελτίωση του προφίλ εσόδων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους τους εταίρους μας.

Η αυστηρή και πειθαρχημένη προσέγγιση στη διαχείριση κεφαλαίων, η πλήρης ενσωμάτωση των αρχών βιωσιμότητας στον επιχειρηματικό μας σχεδιασμό και η σημαντική επένδυση στην τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό αποτελούν τους βασικούς μοχλούς της επιτυχίας του νέου μας σχεδίου. Τέλος, θα ήταν αδύνατο να μην αναφερθούμε στην κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Όπως και με την πανδημία της Covid-19, η Generali και οι άνθρωποί της έλαβαν άμεσα μέτρα για να στηρίξουν τους πρόσφυγες. Ο Όμιλός μας έχει ιστορικούς δεσμούς με την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια στις κοινότητες που επλήγησαν από τον πόλεμο».