Skip to main content

Οι επιχειρήσεις δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη ΔΥΠΑ

Η ΔΥΠΑ μετεξελίσσεται σε έναν καίριο πυλώνα στήριξης της απασχόλησης και σε έναν στρατηγικό σύμμαχο των επιχειρήσεων

Του Σπύρου Πρωτοψάλτη, διοικητή της ΔΥΠΑ

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ του πάγιου στόχου μας να συμβάλλουμε έμπρακτα και στοχευμένα στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις που καλούμαστε να ανταποκριθούμε είναι η προσπάθεια μείωσης του χάσματος δεξιοτήτων στη χώρα μας.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ που έχει καταγραφεί σε πολλές έρευνες το τελευταίο διάστημα (ΕΒΕΑ, Ευρωβαρόμετρο), με πιο πρόσφατη αυτή του ManpowerGroup, σύμφωνα με την οποία, στην Ελλάδα, το 82% των εργοδοτών -ποσοστό 7% υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο- αναφέρει δυσκολία στην εύρεση των εξειδικευμένων ταλέντων, καταγράφοντας υψηλό ρεκόρ 11ετίας. Η άμβλυνση του φαινομένου της απόκλισης των προσόντων και ικανοτήτων του εργατικού δυναμικού από τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε, με αποτελεσματικές δράσεις μεγάλης κλίμακας και με νέα καινοτόμα εργαλεία, προκειμένου να συμβάλουμε πιο δυναμικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

ΠΡΟΣ αυτή την κατεύθυνση, η ΔΥΠΑ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στο εργασιακό τοπίο, με στόχο την καλύτερη εναρμόνιση των δράσεών της στον τομέα της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Στόχος μας να βοηθήσουμε τους ανέργους να βρουν σταθερές και ποιοτικές δουλειές αλλά και τις επιχειρήσεις να βρουν το εργατικό δυναμικό που θα «κουμπώσει» στις ανάγκες τους. Στη βάση αυτή της αρχής ξεκινήσαμε πριν από περίπου 3 χρόνια να υλοποιούμε τις «Ημέρες Καριέρας», μία δράση που «γεννήθηκε» από εμάς, με βασικό σκεπτικό να φέρουμε πιο κοντά τους εργαζόμενους με τις επιχειρήσεις. Χωρίς μεσολαβητές και φίλτρα, σε μία διαδραστική σχέση που θα αναπτύσσουν σε real χρόνο, μεταξύ τους.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και για να διασφαλίσουμε τη βέλτιστη αποδοτικότητα της δράσης, προχωρήσαμε στην ενδυνάμωση της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ, εγκαθιδρύοντας σταθερή επικοινωνία με τα τμήματα HR των επιχειρήσεων που αναζητούν καταρτισμένο προσωπικό με γνώσεις και δεξιότητες που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας που διαθέτουν. Το εγχείρημα πέτυχε, καθώς πάνω από 5.000 πολίτες βρήκαν τη θέση εργασίας που ήθελαν και εκατοντάδες επιχειρήσεις βρήκαν το προσωπικό μου έψαχναν.

ΑΥΤΗ η επιτυχία μάς έδωσε κίνητρο να συνεχίσουμε με πολλές αντίστοιχες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας και στη μεγαλύτερη απ’ όλες 26 και 27 Ιανουαρίου, εδώ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Στη διοργάνωση της Αθήνας θα υπάρχουν στη διάθεση των εργαζομένων πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας ειδικοτήτων σε όλο το φάσμα των επαγγελμάτων τουρισμού και φιλοξενίας και πολλές ακόμη από όλα τα επίπεδα εξειδίκευσης, ενώ έχει σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχής επιχειρήσεων με ισχυρό brand name στον χώρο της αγοράς, καθώς έχουν ξεπεράσει τις 200. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ όπως οι ΑΒΑΞ, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ALUMINCO S.A., ELECTRA Hotels, Κ. ΜΗΤΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ Α.Ε., MOTOROIL, NISSAN Θεοχαράκης, Όμιλος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ, Όμιλος Ηρακλής, Όμιλος ΟΤΕ (COSMOTE, Γερμανός), Όμιλος Σφακιανάκης, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ μας δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης», πιστοποιώντας την ισχυρή σχέση αξιοπιστίας που έχουμε οικοδομήσει τα τελευταία χρόνια.

ΜΕΤΑ την Αθήνα θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, όπως στη Θεσσαλονίκη (24
Φεβρουαρίου), στον Βόλο (29 Φεβρουαρίου), στο Ηράκλειο (9 Μαρτίου) και στον Πειραιά (30 Μαρτίου), ενώ στις 7 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας στον Τουρισμό «Work in Greece (Fiλoξeniα)».

Η ΔΥΠΑ μετεξελίσσεται σε έναν καίριο πυλώνα στήριξης της απασχόλησης, αλλά και σε έναν στρατηγικό σύμμαχο των επιχειρήσεων, οι οποίες πλέον αναγνωρίζουν σε εμάς έναν αξιόπιστο εταίρο.