Δημοψήφισμα προτείνει το ΑΚΕΛ

«Εντός ή εκτός τρόικας οι αποφάσεις;»
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 16:08
UPD:17:09
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πού θα οδηγηθούμε με την αποδοχή των προτάσεων της Τρόικα και του φαύλου κύκλου που θα ακολουθήσει, προτείνουμε τις αποφάσεις για το αν η επιδιωκόμενη λύση θάναι εντός ή εκτός της Τρόικα, να τις πάρει ο κυπριακός λαός» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Τη διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει ο κυπριακός λαός αν η επιδιωκόμενη λύση θα είναι εντός ή εκτός της τρόικας προτείνει το ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναφέρει συγκεκριμένα: «Επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πού θα οδηγηθούμε με την αποδοχή των προτάσεων της Τρόικα και του φαύλου κύκλου που θα ακολουθήσει, προτείνουμε τις αποφάσεις για το αν η επιδιωκόμενη λύση θάναι εντός ή εκτός της Τρόικα, να τις πάρει ο κυπριακός λαός. Είναι, κατά την άποψη μας, απαραίτητο για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα που θα επηρεάσει τις ζωές μας για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, να λάβουμε τις αποφάσεις μας σε ένα Δημοψήφισμα που να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν».

Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Κυπριανού σημειώνει ακόμη πως «η απόφαση για τη δημιουργία Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου συνιστά ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των οικονομικών μας προβλημάτων με δικές μας δυνάμεις» και εκφράζει τη βεβαιότητα μαζικής στήριξης σ´ αυτήν την προσπάθεια αφού το αίσθημα πατριωτικής ευθύνης του λαού μας είναι πολύ ψηλό».

Προσθέτει πάντως πως «ο δρόμος μέχρι τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ακόμα πολύ μακρύς και επαναλαμβάνει «την έντονη διαφωνία του ΑΚΕΛ για την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup με τον κ. Αναστασιάδη», όπως και τη θέση του πως η λύση πρέπει να αναζητηθεί εκτός τρόικας, «στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις και στη στήριξη χωρών, που έχουν λόγους να μας βοηθήσουν».

«Είναι προφανές ότι το Eurogroup αποφάσισε με πολιτικά κυρίως κριτήρια και οχι μόνο οικονομικά. Στόχος είναι η οικονομική υποδούλωση και η άσκηση πολιτικής επικυριαρχίας πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αν επιτρέψουμε κάτι τέτοιο δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι θα έχει αρνητικότατες συνέπειες σε βάρος των προσπαθειών που καταβάλλουμε για επίλυση του Κυπριακού και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου προς όφελος του κυπριακού λαού», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων.

Σχολιασμένα