Οικονομία & Αγορές

Tαμειακό πλεόνασμα 839 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο

Ταμειακό πλεόνασμα 839 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού, κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου, έναντι πλεονάσματος 888 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και στόχου για πλεόνασμα 530 εκατ. ευρώ.

Καμπανάκι τραπεζών για τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας

Tέσσερα μέτωπα έχουν ανοικτά οι τράπεζες στον αγώνα μείωσης των «κόκκινων» δανείων, ελέω αβεβαιότητας στην αξιολόγηση και έλλειψης των αναγκαίων νομοθετικών εργαλείων. Το τρέχον περιβάλλον απειλεί τους στόχους του 2017 και οι τράπεζες ζητούν γοργή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και άμεση ψήφιση της νομοθεσίας που έχει ανάγκη ο κλάδος.

Eurobank: Αρνητική η συνεισφορά των εξαγωγών στον ρυθμό ανάπτυξης

Την αρνητική συνεισφορά των καθαρών εξαγωγών στον ονομαστικό ρυθμό ανάπτυξης του 2016, αναδεικνύει η Eurobank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο «7 Ημέρες Οικονομία».

Πληθωρισμό άνω του 1% αναμένει η Alpha Bank

Ενίσχυση του πληθωρισμού άνω του 1% τόσο για το 2017 όσο και για το 2018 αναμένει η Alpha Bank, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανάλυση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Φορολογία

Πόσοι και ποιοι θα επιβαρυνθούν από τη μείωση του αφορολόγητου

Νέες επιβαρύνσεις για όλους τους φορολογούμενους φέρνουν οι ανατροπές που σχεδιάζονται στην άμεση φορολογία, με πρώτη και κυριότερη τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που δεν αποκλείεται να έρθει όχι σε μία, αλλά σε δύο δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη το 2018 για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό και η δεύτερη στις αρχές του 2019, στο πλαίσιο του νέου πακέτου μέτρων-αντίμετρων που θα πέσει, από την επόμενη εβδομάδα, στο τραπέζι των συζητήσεων με τους δανειστές.

Διεθνή

Ξυπνούν... πόθους τα γερμανικά πλεονάσματα

Το γερμανικό Δημόσιο «κολυμπάει» στο χρήμα. Το 2016 η κεντρική κυβέρνηση της Γερμανίας, τα ομόσπονδα κρατίδια, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν συνολικά έσοδα που ξεπέρασαν τις δαπάνες τους, κατά σχεδόν 24 δισ. ευρώ.

Ναυτιλία

Επιστρέφουν σε ανοδικό κύκλο οι ναύλοι χύδην ξηρού φορτίου

Σχεδόν 20% ανέβηκε χθες ο δείκτης της ναυλαγοράς που «μετρά» τους ναύλους στα capes, καθώς από τις 951 μονάδες «πέταξε» στις 1.134 μονάδες (+19,24%). Ο μέσος ημερήσιος ναύλος από τα 7.708 δολ. της Τετάρτης ανήλθε χθες Πέμπτη στα 9.094 δολ., κέρδισε δηλαδή 1.386 δολ. (+17,98%) μέσα σε μία ημέρα.

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ