Οικονομία & Αγορές

Ντράγκι: Στην Αθήνα η απόφαση για έξοδο στις αγορές

Η απόφαση για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές άπτεται της ελληνικής κυβέρνησης, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Aμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ

Αμετάβλητα, όπως και ευρέως αναμενόταν, παρέμειναν τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής.

Mείωση του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ

Σε περαιτέρω μείωση του ανώτατου ορίου του μηχανισμού Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Έκκληση ΣΕΒ για τόνωση των τουριστικών επενδύσεων

Την ανάγκη ποιοτικής βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην εβδομαδιαία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

Χ.Α.: Οριακή άνοδος μετά από μάχες, με μέτριες απώλειες για αρκετά blue chip

Στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν δέκα λεπτά μετά την έναρξη και ως το πέρας πορεία σχήματος V, με μικρό πάλι εύρος διακύμανσης. Είχαμε μετά τις 10:40 και ως τις 14:10 μόνιμη εγκατάσταση πτωτικής δυναμικής. Απλά μέσα στη μέρα, από 10:40 που σημειώθηκε το μέγιστο μέρας στις 859,00 μονάδες από 854,47 την Τετάρτη, ως τις  14:05 που εμφανίστηκε το ελάχιστο στις 850,07 από τις 846,33, οι επενδυτές πίεζαν σταθερά.

Επιχειρήσεις

Επενδυτική «ψήφος εμπιστοσύνης» στο ομόλογο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, γνωρίζοντας τεράστια ζήτηση από το επενδυτικό κοινό. Απόδειξη το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση των κύριων αναδόχων της έκδοσης, οι εγγραφές στο βιβλίο προσφορών άγγιξαν τα 154,4 εκατομμύρια ευρώ στις τρεις ημέρες της δημόσιας προσφοράς, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Έτσι, η εταιρεία υπερκάλυψε κατά 2,7 φορές τα 60 εκατομμύρια ευρώ, που ήταν το ποσό της αρχικής έκδοσης.

Διεθνή

Ντράγκι: Αναγκαία τα μέτρα της ΕΚΤ, παρά την ανάπτυξη

H διευκολυντική νομισματική πολιτική, παρά την ισχυροποίηση της ανάπτυξης, εξακολουθεί να θεωρείται αναγκαία, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης του εκτελεστικού συμβουλίου.

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ