Οικονομία & Αγορές

Κληρώνει σήμερα για ΔΕΣΦΑ

Με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ να αποτελεί μία από τις εκκρεμότητες που θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί έως το Εurogroup της Δευτέρας, για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, σήμερα το απόγευμα ολοκληρώνεται η διορία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,7 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,7 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ. ευρώ έναντι 248 εκατ. ευρώ που είχε εμφανίσει ο Προυπολογισμός τον Ιανουάριο του 2017.

Σε υψηλά 3ετίας πετάει το ευρώ

Σε υψηλά τριών ετών κινείται το ευρώ, την ώρα που το δολάριο οδεύει προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εδώ και δύο χρόνια. 

Ενδιαφέρον για Εγνατία από κινεζική SCIG- όμιλο Κοπελούζου

Η κινεζική κρατική εταιρεία Sichuan Communications Investment Group Co, Ltd (SCIG)  σε κοινοπραξία με την εταιρεία Damco Energy S.A. του oμίλου Κοπελούζου υπέβαλαν σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη σύμβαση εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Δύο νέα προγράμματα 300 εκατ. «φέρνει» άμεσα ο αναπτυξιακός

Με αρχικό προϋπολογισμό της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ «βγαίνουν στο φως» τις επόμενες ημέρες δύο νέα προγράμματα - καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου. Συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδας θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση τα καθεστώτα «Συνέργειες και Δικτυώσεις» και «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για μμε», ώστε αμέσως μετά να αρχίσει η υποβολή αιτήσεων. 

Φορολογία

Οι 10 εντολές της ΑΑΔΕ για τα φοροπρόστιμα

Δέκα σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με το καθεστώς επιβολής προστίμων που πρέπει να εφαρμόζεται σε περιπτώσεις εντοπισμού διαδικαστικών παραβάσεων του άρθρου 54 του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, καθώς και σε λοιπές περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων, παρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με αναλυτική εγκύκλιο που εξέδωσε και απέστειλε στα Ελεγκτικά Κέντρα και τις ΔΟΥ της χώρας.

Διεθνή

Προς οριστικό ναυάγιο το μέγα-deal Broadcom-Qualcomm

Επιμένει στην απόρριψη της προσφοράς της Broadcom η Qualcomm. Όπως ανακοινώθηκε τo διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη της Broadcom ότι θεωρεί ανεπαρκή και τη νέα βελτιωμένη προσφορά ύψους 82 δολαρίων ανά μετοχή, καθώς όπως ανέφερε υποτιμά την αξία της εταιρείας». 

Ναυτιλία

ΟΛΘ: Αυξημένα έσοδα 834 εκατ. από επενδύσεις έως 441,6 εκατ.

Κατά 834 εκατ. ευρώ αναμένεται να αυξηθούν συνολικά τα έσοδα της ΟΛΘ Α.Ε. μέχρι το 2026 χάρη στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στις εργασίες που θα επιφέρουν οι επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει η κοινοπραξία των επενδυτών, ενώ πέρα από το τίμημα των 231,926 εκατ. ευρώ που θα καταβληθεί για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ και τις υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ, οι συνολικές επενδύσεις μέχρι το 2026 αναμένεται να κυμανθούν από 256,9 έως 441,6 εκατ. ευρώ.

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ