Οικονομία & Αγορές

Εκτίναξη οφειλών 16,6 δισ. στα ταμεία

Στο ιλιγγιώδες ποσό των 16.613.714.104,63 ευρώ (τρέχον υπόλοιπο) εκτινάχθηκαν τα χρέη από ασφαλιστικές οφειλές επιχειρήσεων - εργοδοτών - ασφαλισμένων προς τα ταμεία, σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης του ΚΕΑΟ για το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2016.

ΤτΕ: Στο -2% η πιστωτική επέκταση τον Ιούνιο

Αμετάβλητος στο -2% παρέμεινε τον Ιούνιο o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού, έναντι του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

ΕΕΤ: Έως τη Δευτέρα ολοκληρώνονται οι μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων των τραπεζών

Έως τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016 θα ολοκληρώσουν οι τράπεζες – μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τις απαιτούμενες μηχανογραφικές προσαρμογές των συστημάτων τους προκειμένου να ικανοποιήσουν, με αναδρομική ισχύ από 22 Ιουλίου 2016, όλες τις άρσεις των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων που υιοθετήθηκαν με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

ΕΣΕΕ: Πρέπει να διατηρηθεί το κοινό μέτωπο στα εργασιακά

Tη θέση της ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τεθεί θέμα κατάργησης, αλλά ούτε και ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθαρίζει η ΕΣΕΕ εν όψει της διαπραγμάτευσης του φθινοπώρου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιχειρήσεις

Αποδίδει ο καταιγισμός εκπτώσεων προς τους επιβάτες ακτοπλοΐας

«Καταιγίδα προσφορών» έχει ξεσπάσει στο Αιγαίο, αφού οι ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις στο 50% των επιβατών προκειμένου να αυξήσουν τα μερίδιά τους απέναντι στον ανταγωνισμό. Τακτική, που όπως φαίνεται και από τα στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας έχει αποτέλεσμα, αφού η κίνηση στο εξάμηνο του 2016 είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι, παρά το γεγονός ότι κατά την περσινή χρονιά μεταφέρθηκαν με πλοία δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από τα νησιά στον Πειραιά.

Φορολογία

Τροπολογία - σκούπα για ΕΝΦΙΑ, ΙΧ, εισόδημα  - Οι 11 αλλαγές

Αναστέλλεται και δεν καταργείται η επιβολή του συμπληρωματικού φόρου στα αγροτεμάχια σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή στο νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων. Πρόκειται για τροπολογία «σκούπα» η οποία περιλαμβάνει πλήθος φορολογικών διατάξεων.

Ναυτιλία

ΟΛΘ: Δέσμευση για τις επενδύσεις

Να υπάρξουν σαφείς δεσμεύσεις των υποψήφιων επενδυτών για τον ΟΛΘ σε ένα απολύτως απαραίτητο ύψος επενδύσεων, που θα διασφαλίζει την επέκταση του 6ου προβλήτα, καθώς και για προσέλκυση φορτίων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ζητούν ομοφώνως οι παραγωγικοί φορείς της πόλης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ