Οικονομία & Αγορές

EuroWorking Group

Στο «κάδρο» η πώληση των κόκκινων δανείων

Οι όροι και οι προϋποθέσεις πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε μη τραπεζικούς φορείς, η σύσταση των οποίων θα επιτραπεί με σχετικό νόμο, αποτελεί το σημείο-«φωτιά» της 2ης λίστας με τα προαπαιτούμενα.

«Βόμβα» στον προϋπολογισμό 2016 η βαθύτερη ύφεση

Πάγωσαν στο υπουργείο Οικονομικών τα χαμόγελα που είχαν σχηματιστεί στις 13 Νοεμβρίου όταν και ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ υποχώρησε μόλις κατά 0,5%.

8 τρόποι για την κάλυψη τεκμηρίων

Με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους μπορούν οι φορολογούμενοι να δικαιολογήσουν, στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν το 2016, τυχόν πρόσθετη διαφορά φορολογητέου εισοδήματος που μπορεί να προκύψει εξαιτίας του γεγονότος ότι το άθροισμα των τεκμηρίων, δηλαδή των αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης (για τη χρήση κατοικιών, Ι.Χ. αυτοκινήτων, σκαφών κ.λπ.) και των πραγματικών δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, προσδιορίζει εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό που πρόκειται να δηλώσουν.

Γ. Στουρνάρας: Ουδέποτε συνομίλησα με τον ΥΠΟΙΚ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Διαψεύδει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάτερ-Μπόργιανς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι είχε έρθει σε επαφή με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δώσει λίστες καταθετών στην Ελβετία, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

Στο +1% έκλεισε το Χ.Α.

Δεν κατάφερε να ανακτήσει τα επίπεδα των 650 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες αρκετών δεικτοβαρών μετοχών, ολοκληρώνονας όμως με κέρδη μια συνεδρίαση «ειδικών συνθηκών» στην οποία απουσίασαν τρεις από τις τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών. 

Διεθνή

Τι κρύβεται πίσω από το «success story» της Ισπανίας

Μπορεί η ισπανική οικονομία να αναπτύχθηκε στο τρίτο τρίμηνο με ρυθμούς ταχύτερους σε σύγκριση με τις περισσότερες οικονομίες της Ευρωζώνης, είναι όμως ακόμη νωρίς να μιλήσει κανείς για ένα «success story» που θα μπορούσε να εξασφαλίσει στον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι τη σίγουρη νίκη στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου.

Ναυτιλία

ΦΠΑ στη ναυπηγοεπισκευή εξετάζει να επιβάλει η κυβέρνηση

Την τελευταία «Φ(α)ΠΑ» στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα σχεδιάζει να δώσει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η κυβέρνηση προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα του προϋπολογισμού σκέφτεται να επιβάλει ΦΠΑ στην κατασκευή, επισκευή, συντήρηση, και στα καύσιμα, των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

    Πρωτοσέλιδο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ