Οικονομία & Αγορές

Η «εξίσωση» που έσωσε τα έσοδα διμήνου

Σε τροχιά σημαντικής υστέρησης έναντι των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού κινήθηκαν στο πρώτο δίμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα του κράτους από ορισμένες βασικές κατηγορίες φόρων, όπως ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, ο ΦΠΑ και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης.

Κομισιόν: Στόχος συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο έως τις 7 Απριλίου

Στόχος είναι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) να επιτευχθεί έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συνεχίζονται οι εκροές καταθέσεων

Νέα μείωση εμφάνισε το ύψος των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για τη ρευστότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Oxfam: Σε φορολογικούς παραδείσους το 1/4 των τραπεζικών κερδών

Το ¼ των κερδών τους, δηλαδή περίπου 25 δισ. ευρώ, φέρεται να αποκρύπτουν, μέσω διάφορων φορολογικών παραδείσων, οι 20 μεγαλύτερες τράπεζες στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

Χ.Α.: Οι τράπεζες οδηγούν μια εορταστική άνοδο προεξοφλώντας επιστροφή των θεσμών

Στην πρώτη σύνοδο της τελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου οι θεσμικοί αποφάσισαν από την έναρξη να δώσουν με το «καλημέρα» στις τραπεζικές μετοχές και τους δείκτες ανοδική τάση και με ελεγχόμενη αύξηση στην εισαγωγή εντολών αγοράς έφεραν σημαντικά κέρδη σε δυο σκαλοπάτια για τον δείκτη τους.

Ναυτιλία

Μέσα Απριλίου ξεκαθαρίζει ποιοι είναι οι 2 μονομάχοι για τον ΟΛΘ

Περί το Πάσχα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιοι δύο από τους τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές, που κατέθεσαν την Παρασκευή προσφορές για το 67% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, θα αποτελέσουν τους τελικούς μονομάχους, καθώς η διαδικασία του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, όπως πληροφορήθηκε η «Ν», είναι διαφορετική από εκείνη που είχε ακολουθηθεί για το λιμάνι του Πειραιά και προβλέπει μέχρι και τρεις γύρους προσφορών, ανάλογα με το ύψος τους.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ