Οικονομία & Αγορές

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Οι 12 «καυτές» θέσεις με συμφωνίες και διαφωνίες για τα εργασιακά

Η κατάργηση της διοικητικής έγκρισης από το υπουργείο Εργασίας των ομαδικών απολύσεων, η διατήρηση της απαγόρευσης της ανταπεργίας (lock out), αλλά και το δικαίωμα των εργοδοτών να μην καταβάλλουν μισθούς σε μη απεργούς εργαζόμενους με βάση το άρθρο 656 του αστικού Κώδικα ως μέσο πίεσης κατά των υπόλοιπων εργαζόμενων που απεργούν, η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αποτελούν τα βασικά σημεία του υπομνήματος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που παρέλαβε χθες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Θέμα ημερών η μεταβίβαση του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ

Την εκκρεμότητα με το πακέτο μετοχών του ΟΤΕ -το 5% που βάσει μνημονίου πρέπει να μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο να πουληθεί- καλείται να κλείσει μέσα στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση.

Γ. Κατρούγκαλος: Στόχος να απομονώσουμε το ΔΝΤ

Στόχος μας είναι να απομονώσουμε και όχι να πείσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε παρέμβασή του στο «ΣΚΑΪ».

Σημαντικά κέρδη στη Wall Street χάρη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ

Σημαντικά κέρδη εμφάνισαν στην αποψινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, χαιρετίζοντας τη διαφαινόμενη συμφωνία στην άτυπη σύνοδο των χωρών - μελών του ΟΠΕΚ, στο Αλγέρι.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι Τράπεζες έδωσαν και αυτές πήραν πίσω στο τέλος τα κέρδη, αφήνοντας ένα +0,13%

Στην τρίτη σύνοδο της εβδομάδας, οι θεσμικοί με ακόμα χαμηλότερο συναλλακτικό ενδιαφέρον από τις προηγούμενες, αποφάσισαν, να εξελιχθούν διαρκώς μάχες μεταξύ «ταύρων» και «αρκούδων». Αυτές έδωσαν στην πορεία των δεικτών τη μορφή ενός αντεστραμμένου υ σήμερα. Με τους «απαισιόδοξους» να αναπτύσσουν έντονο ενδιαφέρον για ξεφόρτωμα μετοχών σε λίγους κλάδους εκτός των τραπεζών στο δεύτερο μέρος, οι «ταύροι» εμφανίστηκαν από την έναρξη του μέρους, υπό την συμπαράσταση της ανόδου που εμφάνιζαν τα χρηματιστήρια της Ευρώπης. 

Ναυτιλία

ΟΛΘ: Ζεστό ενδιαφέρον από τρεις μνηστήρες

Τρία τουλάχιστον είναι τα επενδυτικά σχήματα που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της «Ν» συνεχίζουν να έχουν ενεργό ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ, με τα δύο πάντως μόνο εξ αυτών να έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους ως προς το θέμα του port operator και το τρίτο να δηλώνει κατηγορηματικά στη «Ν» ότι επίσης παραμένει στο «παιχνίδι», χωρίς όμως να έχει γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα το όνομα του απαραίτητου παρόχου - διαχειριστή λιμενικών terminal με τον οποίο θα συνεργαστεί.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ