Οικονομία & Αγορές

Σεντένο: Χρειαζόμαστε βιώσιμη πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές

Η Ελλάδα φαίνεται πως οδεύει στο να γυρίσει σελίδα και να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα φέτος, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Σε χαμηλό 3,5 μηνών η απόδοση του πενταετούς ομολόγου

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου υποχώρησε η απόδοση των πενταετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου συνεχίζοντας την πτωτική πορεία της, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η Ελλάδα κινείται προς την έξοδο από το πρόγραμμά της φέτος.

Wall Street: Επιστροφή στα ρεκόρ για τους αμερικανικούς δείκτες

Ανοδικά, σε νέα ιστορικά υψηλά και με τον Dow Jones να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 26.000 μονάδες, κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών για υψηλότερα κέρδη οδήγησαν σε αύξηση των μετοχών όλων των κλάδων.

Χρ. Μεγάλου: Η Πειραιώς μπορεί να μηδενίσει τον ELA το 2018

Η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε σημαντική μείωση της χρηματοδότησής της από το ευρωσύστημα και έχει τη δυνατότητα να μηδενίσει την εξάρτηση από τον ELA εντός του 2018, ενώ θα προχωρήσει σε αύξηση των χορηγήσεων με επίκεντρο νέα δάνεια, κυρίως προς επιχειρήσεις, τονίζει στο πρακτορείο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Χρήστος Μεγάλου.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Εκκινούν 70 επενδύσεις ύψους 519 εκατ.

Τα πρώτα 70 μεγάλα επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» του νέου αναπτυξιακού νόμου 4399/2016 ενέκρινε η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επνδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 519 εκατ. ευρώ, ενώ το ύψος της συνολικής ενίσχυσης που θα λάβουν ανέρχεται στα 161,5 εκατ. ευρώ.

Φορολογία

Δέκα + μία αλλαγές στο Φορολογικό Μητρώο

Η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να απαιτήσει εγγύηση από οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, ή νομική οντότητα, υποβάλλει δήλωση εγγραφής στο φορολογικό μητρώο, εάν μέτοχος ή εταίρος του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας που υποβάλλει τη δήλωση υπήρξε κατά τα τελευταία πέντε πριν από την υποβολή της έτη, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, ή νόμιμος εκπρόσωπος άλλου νομικού προσώπου, ή νομικής οντότητας, ή ήταν «συνδεδεμένο πρόσωπο» με άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, που πτώχευσαν ή κατέστησαν αφερέγγυα και η πτώχευση ή αφερεγγυότητα είχε ως αποτέλεσμα τη μη είσπραξη ή διακινδύνευση είσπραξης από τη Φορολογική Διοίκηση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών τουλάχιστον 15.000 ευρώ.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ