Οικονομία & Αγορές

Τη Δευτέρα η εξέταση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM

Στην «ατζέντα» της προσεχούς συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) βρίσκονται τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ντράγκι: Δεν βλέπουμε κανένα κρατικό χρέος ως μη βιώσιμο

«Δεν βλέπουμε κανένας κρατικό χρέος ως μη βιώσιμο» ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, στη Φρανκφούρτη.

Δύο τελευταία εμπόδια πριν από τη διάσωση της Μαρινόπουλος

Ο τρόπος αντιμετώπισης-δικαστικός ή εξωδικαστικός- της ενεργοποίησης της διαλυτικής αίρεσης, καθώς και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού αποτελούν τα δύο εκκρεμή σημεία προκειμένου να περάσει σε φάση υλοποίησης ο σχεδιασμός μεταβίβασης της Μαρινόπουλος στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων και των εργαζομένων το 2016

Θετικές επιδόσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας δείχνουν τα στοιχεία της ετήσιας απογραφής επιχειρήσεων, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγορές

Χ.Α.: Αμυντική τακτική, με τη βοήθεια της ΕΚΤ, έφερε μικρή μόνο πτώση

Στην προτελευταία σύνοδο της εβδομάδας εκπνοής σειρών του 2017 στα παράγωγα, οι θεσμικοί αποφάσισαν, σε μία συνεδρίαση με τζίρο σχεδόν ίδιο με της προηγούμενης, να αποτρέψουν κατά το δυνατό την επιδείνωση της τεχνικής εικόνας της αγοράς και των χαρτοφυλακίων τους.

Ναυτιλία

Πρόσω ολοταχώς, παρά την κρίση, από τους Έλληνες εφοπλιστές

Ισχυρές αντιστάσεις στην κρίση που μαστίζει την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία διαθέτει ο ελληνικός εφοπλισμός. Τον Ιανουάριο του 2016, όταν και έλαβε χώρα το 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», οι ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούσαν «λιμάνια καταφυγής» προκειμένου να «δέσουν» τα bulk carriers που είχαν στους στόλους τους, αφού οι ναύλοι είχαν πέσει σε ιστορικά χαμηλά.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ