Οικονομία & Αγορές

Ντέισελμπλουμ: Πρόγραμμα εποπτείας και στην Ελλάδα μετά το μνημόνιο

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια το Αύγουστο του 2018 αποτελεί κοινό στόχο τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των Ευρωπαίων εταίρων της, επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο, εν όψει της επίσκεψής του στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Moody’s: Υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου του Ηνωμένου Βασιλείου

Κατά μία βαθμίδα, σε Αa2 από Αa1 προηγουμένως, υποβάθμισε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο οίκος ταυτόχρονα μετέβαλε την προοπτική του κρατικού αξιόχρεου της Βρετανίας σε «σταθερή» από «αρνητική».

Ρέγκλινγκ: Με τις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα μπορεί να βγει από το πρόγραμμα σε 10 μήνες

Βέβαιος ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας σε 10 μήνες και να αναχρηματοδοτείται αυτόνομα από τις αγορές, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Οι επενδυτικές βλέψεις των ξένων funds στην Ελλάδα

Ο κλάδος του real estate πρωταγωνιστεί στο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, όπως επίσης ο ενεργειακός και ο καταναλωτικός τομέας, δήλωσε -μεταξύ άλλων- κατά τη χθεσινή δεύτερη και τελευταία ημέρα του 12ου Roadshow του Χ.Α. στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να δίνει η ελληνική οικονομία τη δυνατότητα να αντλούν ρευστότητα και να εκδίδουν ομόλογα οι επιχειρήσεις.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ναυτιλία

Η Postlane απέσυρε την πρόταση εξαγοράς των ναυπηγείων Σύρου

Με μια κατατεθειμένη προσφορά, αυτή του ομίλου Onex του Πάνου Ξενοκώστα, έχει μείνει η κυβέρνηση για τα ναυπηγεία Σύρου. Χθες ο δεύτερος ενδιαφερόμενος, η Postlane Partner’s, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ομίλου Νεώριον Νίκο Ταβουλάρη, η οποία κοινοποιείται και προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς, ξεκαθαρίζει ότι αποσύρει την πρότασή της.

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ