Οικονομία & Αγορές

Ανάσα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

«Τέλος» στην ταλαιπωρία χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων, που προκαλεί η αναντιστοιχία μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών και που έχει ως αποτέλεσμα να δηλωθούν διαφορετικά ποσά-εισοδήματα στις φορολογικές τους δηλώσεις και ως εκ τούτου να υπάρξει «εμπλοκή» με τον ελεγκτικό μηχανισμό, λόγω υποτιθέμενης «παράνομης» προσαύξησης περιουσίας, βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στα 12 τρισ. δολ. το κόστος στη διεθνή οικονομία από τη διάκριση των δύο φύλων

Πότε θα σπάσει η γυάλινη οροφή; Τα εμπόδια στην πρόσβαση και την ανέλιξη των γυναικών στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή  καλά κρατούν, με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να υπολογίζει ότι εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, θα χρειαστεί να παρέλθουν 210 χρόνια για να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των δύο φύλων στην οικονομική ζωή. Το 2017 μάλιστα η ψαλίδα άνοιξε λίγο περισσότερο, αντί να κλείσει, καθώς οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών επιδεινώθηκαν σε 60 από τις συνολικά 144 χώρες για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία.

Όλα τα σενάρια για τα αδιάθετα κονδύλια του ESM ύψους 27,4 δισ.

Η χρήση των δανειακών κονδυλίων που έχουν ήδη εγκριθεί για την Ελλάδα στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος, αλλά θα παραμείνουν αδιάθετα μετά τις 20 Αυγούστου 2018, οπότε και εκπνέει η προθεσμία για εκταμιεύσεις από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), αποτελεί άλλη μια μεγάλη εκκρεμότητα που θα πρέπει να διευθετηθεί μέσα στους εννέα μήνες που απομένουν μέχρι να λήξει και το 3ο μνημόνιο. 

ΣΕΒ: Οι ευέλικτες μορφές εργασίας ίσως μόνη επιλογή για τους μακροχρόνια ανέργους

Οι 360.000 άνεργοι στην Ελλάδα, που είναι εκτός εργασίας για πάνω από τέσσερα χρόνια, δεν είναι πλέον εύκολα απασχολήσιμοι, παρά μόνο ίσως μέσω ευέλικτων μορφών εργασίας, υποστηρίζει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο του δελτίο οικονομικών εξελίξεων, προσθέτοντας ότι οι εν λόγω μορφές προϋπήρχαν της κρίσης - όχι μόνο στην Ελλάδα - αλλά εντάθηκαν στη διάρκειά της.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιχειρήσεις

Προορισμός Αθήνα: Πάνω η ζήτηση, κάτω η ικανοποίηση

Αυξήθηκε η ζήτηση για τον προορισμό «Αθήνα», αλλά μειώθηκε η ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία τους στην πόλη. Το εύρημα αυτό κατέγραψε η Έρευνα «Περί ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 1η Ιουλίου έως και 20 Οκτώβριου 2017 σε ξενοδοχεία - μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής - Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ).

Φορολογία

Εκτός ελέγχου οι καταθέσεις «εσωτερικού» πριν από το 2011

Τα στοιχεία των καταθέσεων του φορολογουμένου στις ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «συμπληρωματικά στοιχεία» που αποδεικνύουν απόκρυψη εισοδήματος και να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που προβλέπουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η προθεσμία παραγραφής παρατείνεται από τα 5 στα 10 έτη, ώστε να προκαλέσουν έναρξη φορολογικού ελέγχου ή επανελέγχου μετά την πάροδο της 5ετούς περιόδου παραγραφής του ελεγκτικού δικαιώματος του Δημοσίου.

Ναυτιλία

«Ναυμαχία» στο πρωτοδικείο για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σε πορεία σύγκρουσης βρίσκονται το Ελληνικό Δημόσιο και οι μέτοχοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ). Αύριο είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, την οποία συνυπογράφουν το Ελληνικό Δημόσιο και η Τράπεζα Πειραιώς.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ