Οικονομία & Αγορές

Σεντένο για χρέος: Έχουμε ακόμη ένα τελευταίο μίλι να διανύσουμε

Οι πιστωτές της Αθήνας βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο.

Μοσκοβισί: Αβάσιμα τα περί παράτασης του προγράμματος

«Αβάσιμες φήμες» χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τις αναφορές περί παράτασης του ελληνικού προγράμματος

ΕΚΤ: Προειδοποίηση στις τράπεζες για τις λογιστικές μεθόδους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προειδοποιήσει τις τράπεζες να ελέγξουν τα αποτελέσματα του 2017, ώστε να διασφαλίσουν ότι δεν έχουν κάνει αθέμιτη χρήση ενός νέου λογιστικού κανόνα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά τους από τα κόκκινα δάνεια. Αυτό υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore, επικαλούμενη επιστολή, που απέστειλε ο εποπτικός μηχανισμός της ΕΚΤ στις τράπεζες. 

Αναβάθμιση της Κύπρου από τον Fitch

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου προέβη ο οίκος Fitch, επικαλούμενος την πρόοδο της οικονομίας και την αισθητή βελτίωση στην ευελιξία της εξωτερικής χρηματοδότησης της χώρας. Προειδοποιεί, ωστόσο, για τις αδυναμίες στο τραπεζικό σύστημα.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

ΔΝΤ προς Ευρωπαίους: Βιαστείτε με το χρέος- Τι ζητά από την Αθήνα

Το μήνυμα, που θέλησε να στείλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στους Ευρωπαίους εταίρους είναι σαφές: Μην καθυστερείτε άλλο τη συμφωνία για το χρέος. Αλλά και από την Αθήνα ζητά να επιταχύνει το βηματισμό της στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επανεξετάσει το μίγμα πολιτικής. Μένει να φανεί εάν αυτή η παρότρυνση θα μεταφραστεί σε συγκεκριμένο αίτημα για επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου. 

Επιχειρήσεις

Τα δύο σενάρια για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Τη βάσανο των stress tests υφίστανται η Εθνική Ασφαλιστική ως θυγατρική τράπεζας. Το γεγονός αυτό κάνει τον χρόνο να τρέχει διπλά για την εταιρεία ως προς την εξέλιξη της πώλησης του πολύτιμου για την Εθνική Τράπεζα asset. Θα πρέπει να θεωρείται περίπου βέβαιο πως στην απίθανη περίπτωση που ανέκυπταν κεφαλαιακές ανάγκες -έστω και περιορισμένες- για την ασφαλιστική, η «μητρική» τράπεζα ευλόγως δεν θα ήθελε να τις καλύψει, αφού θα αφορούσαν ένα asset που πρόκειται ούτως ή άλλως να απεμπολήσει.

Διεθνή

Η «ειρηνευτική πρόταση» της Ε.Ε. προς τις ΗΠΑ- τι προσφέρει, τι ζητά

Μάχη με το χρόνο και τις αμερικανικές ενστάσεις δίνουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, προκειμένου να πετύχουν την μόνιμη εξαίρεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο. Έχουν προθεσμία έως την 1η Μαΐου. Η Ε.Ε. προσπαθεί ουσιαστικά να προσεγγίσει τις ΗΠΑ προτείνοντας μία απλοποιημένη, μικρότερη και λιγότερο φιλόδοξη της συμφωνίας απελεύθερωσης εμπορίου TTIP. Τι προβλέπει το προωθούμενο σχέδιο. 

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ