Οικονομία & Αγορές

ΕΚΤ: Εκτός QE τα ελληνικά ομόλογα

Η ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων, δεδομένου ότι τα ομόλογα που ήδη κατέχει έχουν ξεπεράσει το επιτρεπόμενο ποσοστό, το οποίο έχει τεθεί βάσει του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
 

Διαψεύδουν οι Βρυξέλλες απόρριψη των προτάσεων

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup δεν τέθηκε θέμα απόρριψης ή έγκρισης του πακέτου των έξι διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Αυτό επεσήμανε σήμερα στις Βρυξέλλες πηγή της Ευρωζώνης.

Στο 26% η ανεργία τον Δεκέμβριο

Στο 26,0% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό της ανεργίας τον Δεκέμβριο του 2014, μειωμένο από το 27,3% του Δεκεμβρίου του 2013, αλλά σημειώνοντας μικρή άνοδο από το 25,9% του Νοεμβρίου του 2014.

ICAP: Νέα κάμψη τζίρου στις επιχειρήσεις το 2014

Πτωτικά κινήθηκαν ο τζίρος και τα EBITDA των ελληνικών επιχειρήσεων το 2014, αν και το τελικό καθαρό αποτέλεσμα ήταν κερδοφόρο, όπως προκύπτει από την εξέταση δείγματος 630 εταιρειών από την ICAP.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Αρ. Ζερβός: Ουδέποτε χορηγήθηκε αύξηση σε στελέχη της ΔΕΗ

Δήλωση σχετικά με την παραίτησή του έκανε ο μέχρι χθες πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απιστία σε βάρος της επιχείρησης, που σχετίζεται με τις αποδοχές στελεχών της ΔΕΗ την περίοδο 2010-2012. 

Αγορές

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε η Wall Street

Με μικρά κέρδη ξεκίνησαν οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, ανακάμπτοντας από την έντονη διήμερη πτώση, με τους επενδυτές να υποδέχονται θετικά την επίσημη ανακοίνωση της έναρξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Φορολογία

Έκτακτη ρύθμιση με ισχυρά κίνητρα για εφάπαξ αποπληρωμή χρεών

Με νομοθετική προσθήκη, η οποία θα γίνει στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί έκτακτη και διάρκειας ολίγων ημερών διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

    Πρωτοσέλιδο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ