Skip to main content

Wall Street: «Ανάσα» από Fed και τεχνολογία

Η προσοχή των επενδυτών είναι τώρα στραμμένη στα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ

Σε άνοδο επιδόθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες με στήριγμα από την τεχνολογία και με τους επενδυτές να παρακολουθούν τα εταιρικά κέρδη.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 322,37 μονάδες ή 0,85% κλείνοντας στις 38.225,66 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,91% στις 5.064,20 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,51% στις 15.840,96 μονάδες.

«Βλέπουμε την αγορά να παίρνει μία ανάσα ανακούφισης από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δεν ήταν τόσο επιθετικός όσο αναμενόταν. Το βασικό σενάριο συνεχίζει να είναι ότι οι επιτοκιακές μειώσεις θα καθυστερήσουν, αλλά δεν θα αποσυρθούν», σημειώνει ο Άνγκελο Κουρκάφας, στρατηγικός αναλυτής της Edward Jones.

H κατασκευάστρια ημιαγωγών Qualcomm ενισχύθηκε 9,8% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου κέρδη και έδωσε ισχυρή κατευθυντήρια γραμμή για τα έσοδα. Κέρδη 33,6% παρουσίασε και η Carvana, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τα καλύτερα κέρδη στην ιστορία της, ενώ η Moderna είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 12,7% επειδή ανακοίνωσε μικρότερες του αναμενομένου ζημίες. Αντίθετα, η εταιρεία υπηρεσιών εστιατορίου DoorDash υποχώρησε 10,3% καθώς ανακοίνωσε μεγαλύτερες ζημίες ανά μετοχή.

Οι κορυφαίες τεχνολογικές σημείωσαν άνοδο καθώς υποχώρησαν οι ομολογιακές αποδόσεις, με την Nvidia και την Amazon να ενισχύονται περισσότερο από 3% εκάστη. Η Apple σημείωσε άνοδο 2,3% εν αναμονή των αποτελεσμάτων της μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Oι συναλλασσόμενοι δεν αναμένουν μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τουλάχιστον έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στα αυριανά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ με τους οικονομολόγους να κάνουν λόγο για 240.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο από τις 303.000 του Μαρτίου.