Skip to main content

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Δικαστική έρευνα για βιασμούς εις βάρος του διάσημου ηθοποιού

Προκαταρκτική έρευνα για βιασμό και σεξουαλική επίθεση εις βάρος του 69χρονου Ζεράρ Ντεπαρντιέ ξεκίνησε ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Η καταγγελία προέρχεται από 22χρονη ηθοποιό και χορεύτρια, η οποία μίλησε για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην κατοικία του Ντεπαρντιέ στο Παρίσι, υποστηρίζοντας ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις έγιναν στις 7 και 13 Αυγούστου.

Εξήγησε πως «κακοποιήθηκε σεξουαλικά δύο φορές από τον ηθοποιό, στο περιθώριο μιας ανεπίσημης πρόβας για ένα θεατρικό έργο», όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.

Ο διάσημος Γάλλος, πολιτογραφημένος Ρώσος, ηθοποιός αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του προσάπτουν. Μάλιστα, ο δικηγόρος του, Ερβέ Τεμίμ, μιλώντας στο BFMTV, παραδέχτηκε πως ο πελάτης του γνώριζε τη νεαρή, αλλά αρνείται οποιαδήποτε επίθεση, βιασμό ή εγκληματική ενέργεια εις βάρος της.

«Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι συγκλονισμένος, καθώς οι κατηγορίες είναι αντίθετες με όσα πιστεύει και σέβεται», πρόσθεσε.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τον δημόσιο χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας, ο οποίος δημιουργεί πρόβλημα στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, η αθωότητα του οποίου είμαι πεπεισμένος ότι θα αναγνωριστεί», δήλωσε ο Τεμίμ απευθύνοντας έκκληση για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση και μετριοπάθεια με σεβασμό του δικαίου όλων των μερών».