Skip to main content

Έκθεση με φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα στα Ανάκτορα του Κένσινγκτον

«Νταϊάνα, η ζωή της μέσα από τη μόδα»: Μία έκθεση αφιερωμένη στις ενδυματολογικές επιλογές της πριγκίπισσας Νταϊάνα, 20 χρόνια μετά από τον θάνατό της, ανοίγει τις πύλες για το κοινό από την Παρασκευή στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου έζησε η πριγκίπισσα για πάνω από 15 χρόνια.

Στα 25 φορέματα που εκτίθενται περιλαμβάνονται το μπλε βραδινό φόρεμα που φορούσε όταν χόρεψε με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο το 1985, το διακοσμημένο με πέρλες φόρεμα «Έλβις» και το «Gold Falcon», ένα μεταξωτό φόρεμα διακοσμημένο με γεράκια, το έμβλημα της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο είχε μαζί της η Νταϊάνα στο ταξίδι της στη χώρα αυτή το 1986.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η συλλογή δείχνει ότι η Νταϊάνα αντιλαμβανόταν πώς να χρησιμοποιεί τη μόδα ως διπλωματικό εργαλείο.

«Η έκθεσή μας εξερευνά την ιστορία μιας νέας γυναίκας που έπρεπε να μάθει γρήγορα τους ενδυματολογικούς κανόνες στον κύκλο της μοναρχίας και της διπλωματίας, και η οποία με την πάροδο του χρόνου έφερε στο προσκήνιο τη βρετανική βιομηχανία μόδας και τους σχεδιαστές της», δήλωσε η επιμελήτρια της έκθεσης Έλερι Λιν.

H Νταϊάνα, κόρη του 8ου κόμη Σπένσερ και πριγκίπισσα της Ουαλίας, ήταν η πρώτη σύζυγος του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, γιου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο γιους, τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, ενώ το ζευγάρι χώρισε το 1996.

Η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ηλικία 36 ετών, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι την 31η Αυγούστου 1997.