Skip to main content

Επενδυτές έδωσαν 6 δισ. δολάρια στην xAI, την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Ελον Μασκ

Ο Αμερικανός μεγιστάνας γέμισε με την πειθώ του τα ταμεία της start up του

Το περασμένο Σάββατο ο Ελον Μασκ συναντήθηκε με επενδυτές για να τους παρουσιάσει τα σχέδια του για την εταιρεία xAI, την νεοφυή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που ίδρυσε ο Αμερικανός μεγιστάνας. Ανάμεσα στα άλλα ο Μασκ ανέφερε ότι η xAI θα κατασκευάσει ενός του επόμενου ενάμιση έτους έναν υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης που θα υποστηρίζει την εξέλιξη του Grok, του προγράμματος γενετικής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η xAI και θέλει να ανταγωνιστεί με αυτό το ChatGPT.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg η xAI συγκέντρωσε από τους επενδυτές κεφάλαια ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προσπαθήσει να κοιτάξει στα μάτια την OpenAI, την εταιρεία πίσω από το ChatGPT που στηρίζει οικονομικά η Microsoft. Να σημειωθεί ότι στα ιδρυτικά μέλη της xAI ήταν ο Έλον Μασκ που αποχώρησε σχετικά γρήγορα διαφωνώντας με την στρατηγική που είχε χαραχθεί από ένα σημείο και μετά στην εταιρεία.

Οι ανταγωνιστές

Η επένδυση των έξι δισ. δολαρίων στην xAI σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στον εκκολαπτόμενο τομέα της ανάπτυξης εργαλείων AI. Η xAI που ιδρύθηκε πριν από μόλις έξι μήνες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να φέρει τα πρώτα της προϊόντα στην αγορά, να δημιουργήσει προηγμένες υποδομές και να επιταχύνει την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών αναφέρεται σε ανάρτηση της εταιρείας στο ιστολόγιο της.

Η Microsoft Corp. έχει επενδύσει περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην OpenAI, ενώ η Amazon.com Inc. περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης Anthropic.

Naftemporiki.gr