Skip to main content

Α. Μαννέτα (Victorious Network): Η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο είδος τεχνητής νοημοσύνης σε ρομπότ

Η νοημοσύνη της Sophia ξεπερνά το IQ του Einstein

Στο οικονομικό κανάλι της Ναυτεμπορικής και την επιχειρηματική εκπομπή In Business με τους δημοσιογράφους Μαρία Σμιλίδου και Παύλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε η Ανδριανή Μαννέτα, CEO της Victorious Network.

Η κυρία Μαννέτα μίλησε για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του ανθρωποειδούς ρομπότ Sophia της Hanson Robotics στο πλαίσιο του “The Greek Festival”, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2024 στην Ρόδο.

«Στο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στο Rhodes Palace, η Sophia θα έχει τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας, και για πρώτη φορά θα δούμε την αλληλεπίδρασή της τόσο με κορυφαίες εταιρείες όσο και με ένα πιο διευρυμένο κοινό, που υπολογίζεται να ξεπεράσει τα 600 άτομα, ενώ στις 9 Μαρτίου στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου, η Sophia πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για πρώτη φορά στα Ελληνικά απαντώντας στα ερωτήματα των καλεσμένων δημοσιογράφων», ανέφερε η κ. Μαννέτα.

Η κ. Μαννέτα τόνισε χαρακτηριστικά, ότι η νοημοσύνη της Sophia ξεπερνά το IQ του Einstein, μιλάει 19 γλώσσες, και πρόκειται να εντυπωσιάσει το κοινό που θα παρευρεθεί στα 2 αυτά συνέδρια. Πρόκειται να δώσει πολύτιμες απαντήσεις στα ερωτήματα που θα προκύψουν και θα άπτονται ζητημάτων πολιτισμού, επιχειρηματικότητας και σοφίας, επισημαίνει.

Τέλος, η κ. Μαννέτα υπογραμμίζει ότι «η ονομασία “Sophia”, την οποία επέλεξε ο δημιουργός του ρομπότ, David Hanson, έχει ελληνική προέλευση, και παραπέμπει στην αρχαιοελληνική σοφία».

Διαβάστε επίσης

Η Sophia της Hanson Robotics μιλά ελληνικά