Ο φερόμενος ως αρχηγός μιας από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες του Ισημερινού δέχθηκε δολοφονική επίθεση σε ενέδρα που του έστησαν ένοπλοι που κρατούσαν λούτρινα παιχνίδια και λουλούδια.
Οι ένοπλοι πυροβόλησαν εξ’ επαφής στο κεφάλι τον 39χρονο Κάρλος Αλμπέρτο Σουαστέγκι Βιγιανουέβα την Τετάρτη, καθώς έφευγε από το αεροδρόμιο της μεγαλύτερης πόλης του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ.
Η στιγμή της εκτέλεσης έχει καταγραφεί σε βίντεο, στο οποίο διακρίνονται δύο ένοπλοι να περιμένουν έξω από το κτίριο τον Βιγιανουέβα, κρατώντας μια ανθοδέσμη και ένα μεγάλο λούτρινο Sonic.
Μόλις εμφανίζεται στο σημείο ο Βιλανουέβα, ένας από τους δύο δράστες βγάζει ένα πιστόλι πίσω από το λούτρινο και ανοίγει πυρ μπροστά σε τρομοκρατημένους περαστικούς.
Για την δολοφονική επίθεση έχουν συλληφθεί δύο έφηβοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού, Τζον Ράιμπεργκ, δήλωσε ότι ο Βιγιανουέβα ήταν ο αρχηγός της συμμορίας Λος Άγκιλας, που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση ναρκωτικών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η ομάδα Λος Άγκιλας χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση της χώρας το 2024. Κατηγορείται για εκτεταμένη εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών.
Με έδρα το Περού και την Κολομβία, είναι μία από τις πολλές ομάδες που κατηγορούνται ότι έχουν μετατρέψει τον Ισημερινό από μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Νότιας Αμερικής σε ένα σημαντικό κέντρο εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Βιλανουέβα θεωρείτο στόχος υψηλής αξίας και είχε φυλακιστεί δύο φορές για φόνο, συνωμοσία και παράνομη οπλοκατοχή.
Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία ημέρα αφότου κηρύχθηκε στη χώρα νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε δέκα επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Γκουάγιας – όπου σκοτώθηκε ο Βιγιανουέβα.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












