Skip to main content

Sam Altman: Το ChatGPT δεν χρειάζεται τα δεδομένα των New York Times

Sam Altman/ REUTERS/Carlos Barria

Με φόντο την αγωγή της εφημερίδας που κατατέθηκε στα τέλη του 2023

Έκπληκτος δήλωσε ο Σαμ Άλτμαν με την μήνυση των New York Times εναντίον της εταιρείας του, OpenAI, λέγοντας πως τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης δεν χρειαζόταν να εκπαιδευτούν στα δεδομένα της εφημερίδας.

Περιγράφοντας τη νομική δράση ως «περίεργο πράγμα», ο Altman δήλωσε ότι η OpenAI βρισκόταν σε «παραγωγικές διαπραγματεύσεις» με τους Times πριν από την είδηση της αγωγής. Σύμφωνα με τον Altman, η OpenAI ήθελε να πληρώσει στο πρακτορείο «πολλά χρήματα για να εμφανίζει το περιεχόμενό τους» στο ChatGPT, το δημοφιλές AI chatbot της εταιρείας.

Πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί τόσο πολύ από τη μήνυση των Times και ότι η επίλυση της διαφοράς με τον εκδότη δεν αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το OpenAI.

«Είμαστε ανοιχτοί στο να εκπαιδεύσουμε [την τεχνητή νοημοσύνη] στους New York Times, αλλά δεν είναι η προτεραιότητά μας», δήλωσε ο Altman στο Νταβός.

«Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να εκπαιδευτούμε στα δεδομένα τους», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που ο κόσμος δεν καταλαβαίνει».

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του περασμένου έτους οι News York Times κατέθεσαν μήνυση κατά της OpenAI για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.