Skip to main content

Ελον Μασκ: Οικολόγοι ακτιβιστές θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα

Βολές εναντίον του περιβαλλοντικού κινήματος από τον Αμερικανό μεγιστάνα

Σε ένα από τα δημοφιλέστερα podcast στις ΗΠΑ, αυτό του κωμικού Τζο Ρόγκαν, μίλησε ο Ελον Μασκ υποστηρίζοντας ότι οικολόγοι ακτιβιστές θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα στην προσπάθεια τους να σώσουν τη Γη χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη. Ο Μασκ είπε ότι τα σχόλιά του προήλθαν από την αίσθηση του ότι το περιβαλλοντικό κίνημα «το έχει παρατραβήξει» και ετοιμάζεται να πάρει μέρος στη συνάντηση που οργανώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

«Αν αρχίσετε να πιστεύετε ότι οι άνθρωποι είναι κακοί, τότε το φυσικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν. Αν η τεχνητή νοημοσύνη προγραμματιστεί από όσους θέλουν να μας εξαφανίσουν η χρηστική λειτουργία της θα είναι η εξαφάνιση της ανθρωπότητας… δεν θα το σκεφτούν καν ότι είναι κακό» ανέφερε ο Αμερικανός μεγιστάνας.

Ο Μασκ δήλωσε πρόσφατα ότι θα δημιουργήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να σώσει την ανθρωπότητα. Για αυτό τον λόγο ίδρυσε την εταιρεία xAI στην οποία προσέλαβε πρώην εργαζομένους σε εταιρείες όπως η Open AI (ChatGPT), η Google και η Microsoft όπως και στελέχη του Twitter και της Tesla. Yποστηρίζει ότι η δική του εταιρεία θα κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση από τις υπόλοιπες και θα αναπτύξει μια υπέρ του ανθρώπου (pro-human) τεχνητή νοημοσύνη όπως τη χαρακτήρισε.

Ο Μασκ είχε επίσης συνυπογράψει μαζί με εκατοντάδες ειδικούς και στελέχη της βιομηχανίας της τεχνολογίας μια επιστολή που ζητούσε την παύση για έξι μήνες της ανάπτυξης τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης μέχρι να δημιουργηθεί ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο σε παγκόσμιο επίπεδο που να θέτει κανόνες ασφαλείας στην ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Naftemporiki.gr