Δεν θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία εκτίμησε ο Μ. Γλέζος

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 14:20
UPD:14:25
INTIME NEWS/Ε.Ε.
A- A A+

«Πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές προτείνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και προτρέπει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πει στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η ιδεολογία της αντίστασης υπάρχει μέσα στην Ελλάδα και εκτίμησε πως από τα στοιχεία που έχει η συμφωνία «δεν πρόκειται να περάσει» από τη Βουλή.

Μιλώντας στον Real FM το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ανέφερε ότι «ζητάμε παράταση ενός χρόνου, να μη μας ζητάνε τον ένα χρόνο τίποτα. Ύστερα από έναν χρόνο, να γίνει ο λογιστικός έλεγχος και αν οφείλουμε σε κάθε χώρα, από εκείνους που μας δανείζουν, αν οφείλουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης, δεν θα πληρώσουμε. Δεν έχω αντίρρηση να πληρώσουμε. Εχω αντίρρηση ως προς τη διαδικασία, το ότι μας πιάνουν από τον λαιμό και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε».

Στο ερώτημα αν κάνει τις υποχωρήσεις η κυβέρνηση για να υπάρξει συμφωνία, θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, ο ίδιος απάντησε πως «πιστεύω από τα στοιχεία που έχω ότι δεν πρόκειται να περάσει».

Πρόσθεσε δε πως «βρισκόμαστε σε μια ευτυχή σύμπτωση. Το 1940 που μας έκανε επίθεση η φασιστική Ιταλία, οι συνθήκες στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αντιμετώπισε τους εισβολείς τους καθήλωσε και έφτασε σε σημείο να αναπτερώσει το ηθικό σε όλη την Ευρώπη. Σήμερα οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες. Δεν βρίσκεται στην εξουσία δικτατορικό καθεστώς, βρίσκεται ένας σχηματισμός που εξέλεξε ο ελληνικός λαός που για πρώτη φορά δεν υπάρχουν κουλοχέρηδες».

Ερωτηθείς μήπως στη συνέχεια βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε μία χειρότερη κατάσταση για τον λαό, ο ίδιος διεμήνυσε ότι «θα παραμείνουμε στο ευρώ, θα είμαστε στην Ευρωζώνη, εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν το θέλει ολόκληρος ο ελληνικός λαός».

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θεωρούμε ότι το χρήμα είναι φετίχ. «Δεν εξαρτιόνται τα πάντα από την μορφή του χρήματος, εξαρτιέται από τον ρόλο του χρήματος. Το χρήμα παράγει αξίες ή ο εργαζόμενος με την εργασία του; Αυτό είναι το πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή