Παραμένει υπό κατάληψη η Νομική

Σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 11:46
UPD:11:52
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το κτήριο της Νομικής τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές που ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'.

A- A A+

Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η κατάληψη στη Νομική Σχολή Αθηνών, ενώ για το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ «παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση των κοσμητόρων της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές δεν κατέστη εφικτή μέχρι σήμερα η αποχώρηση των καταληψιών».

Σύμφωνα με το ΕΚΠΑ, οι προσπάθειες συνεχίζονται ενώ «λαμβάνεται κάθε μέριμνα από τους κοσμήτορες και τις πρυτανικές αρχές για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του διδακτικού έργου».

Υπενθυμίζεται το κτήριο της Νομικής τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές που ζητούν μεταξύ άλλων την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και των συγγενών κρατουμένων της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, αλλά και των φυλακών τύπου Γ'.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή