Στη χώρα της μεταφέρθηκε Νορβηγίδα που προσβλήθηκε από Έμπολα στην Αφρική

Τρίτη, 07 Οκτωβρίου 2014 18:46
UPD:18:55
REUTERS/FABIAN BIMMER

Η 32χρονη προσβλήθηκε από τον ιό ενώ εργαζόταν στην πόλη Μπο της Σιέρα Λεόνε για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

A- A A+

Νορβηγίδα εργαζόμενη σε οργάνωση αρωγής, η οποία διαγνώστηκε με τον θανατηφόρο ιό Έμπολα ενώ εργαζόταν στη Σιέρα Λεόνε - μία από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία - μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Νορβηγία και εισήχθη εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο για νοσηλεία.

Ασθενοφόρο, συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας, διακόμισε τη γυναίκα από το αεροδρόμιο του Όσλο στο νοσοκομείο μετά την άφιξή της στη χώρα.

Η 32χρονη προσβλήθηκε από τον ιό ενώ εργαζόταν στην πόλη Μπο της Σιέρα Λεόνε για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Την Κυριακή η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, η αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, Καθρίν Λόφτχους, αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της ασθενούς.

Το νοσοκομείο δεν πρόκειται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το αν θα χορηγηθούν στην 32χρονη φάρμακα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο για την καταπολέμηση του Έμπολα, αφού κάτι τέτοιο υπάγεται στους κανόνες εμπιστευτικότητας, πρόσθεσε η κ. Λόφτχους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή