ΥΠΕΚΑ: Πρόταση να αναλάβει ο ΑΣΔΑ τη διαχείριση του Πάρκου Τρίτση

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 15:40
UPD:15:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Tο επόμενο διάστημα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση.

Την ανάληψη από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), της διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση, πρότεινε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι σε σύντομο διάστημα θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Θωμάς Κοτσαμπάς, ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρπας, οι Αντιδήμαρχοι Ιλίου, Γιώργος Λιόσης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αιγάλεω, Γιώργος Παπαδιάς, εκρόσωπος του Δήμου Χαϊδαρίου και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) Ανδρέας Μποζίκας.

Η αλλαγή στον φορέα ευθύνης και διαχείρισης του Πάρκου Τρίτση ήταν πρόταση του κ. Μανιάτη, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τους δημάρχους.

Ο κ. Μανιάτης, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο η προστασία του περιβάλλοντος να γίνεται με τρόπο που διασφαλίζει το στόχο αυτό, αλλά την ίδια στιγμή έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και μέσα από αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζει ανταγωνιστικά και καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι το επόμενο διάστημα, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική διάταξη, η οποία θα δίνει οριστική λύση στο ζήτημα της λειτουργίας του Πάρκου Τρίτση.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή