Μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών στέλνει η Ουγγαρία στο Ιράκ

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014 19:27
UPD:19:33
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Η ουγγρική κυβέρνηση ανέφερε ότι σκοπεύει να παραδώσει στις ιρακινές αρχές εκατομμύρια σφαίρες, χιλιάδες αντιαρματικές ρουκέτες και οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης, μεταξύ άλλων (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Ουγγαρία, συντονίζοντας τις κινήσεις τις με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θα παραδώσει πυρομαχικά στο Ιράκ, όπου οι αρχές έχουν αποδυθεί «στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», τόνισε η ουγγρική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, η οποία περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ουγγρική κυβέρνηση ανέφερε ότι σκοπεύει να παραδώσει στις ιρακινές αρχές εκατομμύρια σφαίρες, χιλιάδες αντιαρματικές ρουκέτες και οβίδες για πυροβόλα αρμάτων μάχης, μεταξύ άλλων.

Ο Ούγγρος υπουργός Αμύνης επέμεινε σε χωριστή ανακοίνωση στην απειλή που εγείρει η προέλαση των ισλαμιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) για τους χριστιανούς και για τα μέλη άλλων μειονοτήτων στο Ιράκ.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο συντηρητικός Βίκτορ Ορμπάν, ζητεί το ζήτημα των χριστιανών του Ιράκ να τεθεί στην ημερησία διάταξη της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη του μηνός.

Η απόφαση της Βουδαπέστης ακολουθεί ανάλογες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας, οι κυβερνήσεις των οποίων ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες πως θα παραδώσουν όπλα στους Ιρακινούς Κούρδους μαχητές οι οποίοι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών του ΙΚ.

Το πράσινο φως έδωσε την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή