Το σκεπτικό της προφυλάκισης του Ηλία Κασιδιάρη

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 18:24
UPD:19:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του.

A- A A+

Με το σκεπτικό ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, ανακρίτριες και Εισαγγελέας έκριναν πως ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής πρέπει να προφυλακιστεί.

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στο σκεπτικό τους για την προφυλάκιση του κατηγορουμένου, αναφέρονται στα όπλα που είχε στην κατοχή του ο Ηλίας Κασιδιάρης, τα οποία όπως τονίζουν είχαν μετατραπεί από κυνηγετικά σε πυροβόλα.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας φέρεται ακόμη να εστιάζουν και στον «βίαιο χαρακτήρα» του Ηλία Κασιδιάρη αλλά και σε επεισόδια όπως αυτό με την επίθεση στη Λιάνα Κανέλη.

Παράλληλα, επικαλούνται και φωτογραφίες του κατηγορουμένου με όπλα, ενώ αναφέρονται και στη δομή της «εγκληματικής οργάνωσης» στην οποία φέρεται να είχε το ρόλο του εκπαιδευτή.

Πάντως σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της υπεράσπισης του Ηλία Κασιδιάρη ότι ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος δεν του υπέβαλε ερωτήσεις, αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι «ο εισαγγελέας εκ του νόμου δεν έχει υποχρέωση να υποβάλει ερωτήσεις στον κατηγορούμενο».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, μετά την απολογία του για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται και οι συνάδελφοί του.

NAFTEMPORIKI.GR

Για δικαστικό έγκλημα σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη έκανε λόγο ο δικηγόρος του Νίκος Αντωνιάδης, ανακοινώνοντας πως εντός πέντε ημερών θα προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης με σκοπό το δικαστικό συμβούλιο να άρει την κράτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασιδιάρης απολογήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τη βασική κατηγορία της δικογραφίας που αφορά το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Τι αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο απολογητικό του υπόμνημα

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για «φαιδρή» κατηγορία.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει, για τη συμπληρωματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης που του αποδόθηκε, και για τις δύο καραμπίνες (η μία εκ των οποίων ανήκε στον πατέρα του) που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν υπήρχαν νόμιμες άδειες.

«Είναι πραγματικά παράδοξο να πρέπει να δώσω εξηγήσεις για το με αριθμό σειράς «L1576245» λειόκανο επαναληπτικό όπλο (καραμπίνα-Pump action), δεδομένου ότι αυτό ανήκει στον πατέρα μου, Παναγιώτη Κασιδιάρη, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί και η σχετική άδεια, και το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε στην οικία επί της οδού Θρακών αρ. 13 στο Πικέρμι Αττικής, στην οποία διαμένω και εγώ, ουσιαστικά φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Το γεγονός της απόκτησης του εν λόγω όπλου από τον πατέρα μου, της έκδοσης της σχετικής αδείας κυνηγετικού όπλου στο όνομά του και της κατοχής του από αυτόν, ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβητήθηκε, από την ημέρα της έρευνας στην ανωτέρω οικία (28.9.2013) έως το αίτημα για άρση της ασυλίας μου και τη σημερινή απολογία μου ενώπιόν Σας.

»Παρά ταύτα, κατηγορούμαι και για αυτό το όπλο. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, επειδή "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται", θα σας απαντήσω και για αυτό, αφού η Γνωμοδοτική Έκθεση που συνετάγη από τον κ. Γεώργιο Β. Ραυτογιάννη (Δικαστικό Πραγματογνώμονα/ Βαλλιστικό, Ειδικό σε θέματα Εξέτασης Πυροβόλων Όπλων ΕΛ.ΑΣ. ε.α.) αφορά και στο όπλο του πατέρα μου.

»Κατηγορούμαι, λοιπόν, ότι με τα ... δύο αυτά όπλα "προμήθευα" την εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ... "εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών εχθρών" της: Η φαιδρότητα της κατηγορίας είναι, πιστεύω, αυταπόδεικτη.

»Εάν στο ποσοτικό στοιχείο προσθέσει κανείς και την ασύλληπτου παραλογισμού παραδοχή ότι εγώ διευθύνω μία εγκληματική οργάνωση και την προμηθεύω με όπλα, πλην όμως τα όπλα αυτά είναι ... καταχωρημένα με νόμιμες άδειες, που σημαίνει ότι κάθε πυροβολισμός έχει ... ταυτότητα "Κασιδιάρης", αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της φαιδρότητας της κατηγορίας. Κάθε φυσίγγι έχει την ταυτότητα τη δική μου (ή του πατέρα μου): Είναι σαν να μοίραζα κάρτες με τα στοιχεία μου και τα τηλέφωνά μου και να έγραφα πάνω «διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης»...

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστηρίζει ότι το δικό του κυνηγετικό όπλο για το οποίο είχε λάβει νόμιμη άδεια, όπως λέει, το χρησιμοποιούσε αποκλειστικά για σκοποβολή.

«Είμαι αθλητής της σκοποβολής από 1.1.2000 μέχρι σήμερα (14 συναπτά έτη). Έχω μετάσχει σε εκατοντάδες αγώνες και ασκούμαι συστηματικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στο άθλημα της σκοποβολής μέχρι και σήμερα.

»Η καραμπίνα Mossberg που κατείχα με τη σχετική άδεια χρησιμοποιείται από εμένα αποκλειστικά για σκοποβολή, και για το λόγο αυτό και φέρει το ειδικό αντικραδασμικό κοντάκιο που χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές σκοποβολής (και το οποίο εισάγεται νόμιμα στη χώρα και πωλείται στην ελεύθερη αγορά χωρίς να ζητείται καμία σχετική άδεια από τον αγοραστή).

»Το όπλο βρέθηκε αποθηκευμένο και κλεισμένο σε θήκη εντός της οικίας μου. Ο μειωτήρας βρισκόταν εντός της θήκης των καθαριστικών του όπλου, καθώς είχε προηγηθεί λύση, αρμολόγηση και καθαρισμός του, αλλά δεν κατασχέθηκε.

»Άλλωστε: ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΥΤΕ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ, γεγονός που αποδεικνύει άνευ άλλου ότι το όπλο χρησιμοποιείται μόνο για σκοποβολή, καθώς προμηθεύομαι από το σκοπευτήριο όσα πυρομαχικά καταναλώνω στις προπονήσεις μου.

»Περαιτέρω, παραπέμπω στο από 30.9.2013 ενημερωτικό σημείωμα της Δ.Ε.Ε., στο οποίο βεβαιώνεται ότι τα επίδικα όπλα ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. Είναι, δε, απολύτως βέβαιον ότι στα πλαίσια της εξαντλητικής έρευνας που έχει διενεργηθεί από την ημέρα της έρευνας στην οικία μας έως σήμερα, θα είχε υπάρξει κάποιο στοιχείο, κάποια μαρτυρία, ότι έστω ένα από τα δύο επίδικα όπλα, είτε είχε χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, είτε είχε βρεθεί στα χέρια τρίτου προσώπου, κάποια στιγμή, κάπου, κάποτε, ώστε να "δικαιολογηθεί" η κατηγορία της "προμήθειας" της «εγκληματικής οργάνωσης»

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή