Έκκληση Λοβέρδου στους διοικητικούς του ΕΜΠ

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 09:48
UPD:14:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο κ. Λοβέρδος (φωτ. αρχείου) τόνισε πως το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι «χαμένο» πολιτικά και κοινωνικά και πως πρόκειται για «τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα».

A- A A+

Έκκληση να ανοίξουν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απηύθυνε προς τους διοικητικούς υπαλλήλους ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA η νομοθεσία είναι γνωστό πως είναι ελλιπής και δεν δίνει στον υπουργό «καμία άλλη δυνατότητα».

Ο κ. Λοβέρδος, τόνισε πως το παιχνίδι για όσους κλείνουν τα πανεπιστήμια είναι «χαμένο» πολιτικά και κοινωνικά και πως πρόκειται για «τυφλή ενέργεια που δεν έχει κανένα νόημα».

«Πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο εξάμηνο. Κάνω έκκληση να το σταματήσουν» πρόσθεσε ο υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας την ελπίδα πως μπορεί να υπάρξει κάποια λύση κατά τις διαβουλεύσεις που θα υπάρξουν σήμερα μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων και του Πρύτανη.

«Δεν ξέρω πού μπορεί να καταλήξουν. Γνωρίζω όμως ότι ακόμη υπάρχουν μικρά παράθυρα ευκαιριών. Πρέπει να τα ανοίξουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος, έστειλε παράλληλα μήνυμα σε όσους «με την αγωνία τους να κάνουν καλό καταστρέφουν τα πράγματα» καθώς πρόκειται για μια «κρίση» που περιορίζεται σε ένα και μόνο Ίδρυμα.

Προειδοποίησε επίσης, πως αν πράγματι το διδακτικό εξάμηνο χαθεί, το Πολυτεχνείο θα περάσει μια «πάρα πολύ μεγάλη κρίση» καθώς σε αντίστοιχο περιστατικό στο παρελθόν το Ίδρυμα έκανε πέντε χρόνια για να επανέλθει στην κανονική του λειτουργία.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή