Δ. Κουτσούμπας: Πολιτικό όπλο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014 22:09
UPD:22:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκβίαζαν το λαό, μοίραζαν υποσχέσεις, παραπλανούσαν και τελικά τον εγκλώβισαν «στη μεταξύ τους σικέ αντιπαράθεση».

A- A A+

Ως πολιτικό όπλο χαρακτήρισε το  ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδικότερα ο  κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το όπλο αυτό σημαδεύει κατευθείαν την αντιλαϊκή κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δεν αστοχεί από τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει και χτυπά τον πραγματικό ένοχο, την πολιτική της Ε.Ε., των μονοπωλίων.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι μια ζωή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εκβίαζαν το λαό, μοίραζαν υποσχέσεις, παραπλανούσαν και τελικά τον εγκλώβισαν στη μεταξύ τους σικέ αντιπαράθεση.

Υποστήριξε δε ότι στα πρότυπα του παλιού δικομματισμού σήμερα η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν την ίδια τακτική με τον ίδιο βασικό στόχο που είναι «η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην αμφισβητήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, το σάπιο σύστημά τους, να μη φτάσει να συναντηθεί με τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Ανέφερε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τα ίδια συνθήματα, όπως «Νέα Ελλάδα», τονίζοντας ότι ακόμα και τα συνθήματά τους αποκαλύπτουν τη σύμπλευσή τους με τη στρατηγική της Ε.Ε., αυτού του δρόμου ανάπτυξης που μας έφερε σε αυτό το χάλι.

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε κριτική στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που διατυμπανίζει ότι θα χτίσει τη νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοκρατική, όπου θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων δεν μας τα λέει καλά, ούτε καταλαβαίνει κανένας τι ακριβώς εννοεί.

Για τον τουρισμό

 Για την έντονη τουριστική προβολή που γίνεται στην Κρήτη είπε ότι αποκρύπτεται πως από αυτή την ανάπτυξη θα κερδίσουν ξανά οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι στον κλάδο του τουρισμού. «Οι μικροί στενάζουν με τα βραχιολάκια των all inclusive. Θα δουλέψουν με τιμές κόστους και προσδοκούν μόνο στην υψηλή πληρότητα και των μικρών καταλυμάτων».

Έκανε λόγο για ατομικές συμβάσεις πείνας που υπογράφουν οι ξενοδόχοι με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και πρόσθεσε ότι δεν λένε κουβέντα για την μαθητεία, «δηλαδή την απλήρωτη δουλειά , το ότι μετατρέπουν το επίδομα ανεργίας των εποχιακών, σε επίδομα απασχόλησης για την επιμήκυνση της σαιζόν που διεκδικούν».

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, η αγροτική παραγωγή ρημάζει λόγω ΚΑΠ.

Τέλος ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η νέα Ελλάδα που θα χτίσει η εργατική τάξη και ο λαός της θα είναι η Ελλάδα της λαϊκής εξουσίας που θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την Ε.Ε. και θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή