Εργάνη: Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων τον Απρίλιο

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 15:02
UPD:18:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

O υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+
Θετικές εξελίξεις στην απασχόληση διαπιστώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του Απριλίου για το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που μετρά με ψηφιακό τρόπο τις ροές και μεταβολές της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το θετικό ισοζύγιο του φετινού Απριλίου -δηλαδή προσλήψεις μείον απολύσεις- είναι υπερδιπλάσιο του αντίστοιχου μήνα πέρυσι, με 60.600 νέες θέσεις εργασίας φέτος έναντι 29.298 πέρυσι.
 
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, αποτελεί, ταυτόχρονα, το υψηλότερο θετικό ισοζύγιο από το 2001 μέχρι σήμερα.
 
Εξίσου θετικές, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, είναι και οι μεταβολές της μισθωτής απασχόλησης σε επίπεδο τετραμήνου Ιανουαρίου – Απριλίου.
 
Ειδικότερα, το πρώτο τετράμηνο φέτος διαπιστώνεται θετικό ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων κατά 101.476 θέσεις εργασίας έναντι 20.460 πέρυσι.
 
Και σε αυτήν την περίπτωση, η επίδοση του φετινού τετραμήνου είναι η υψηλότερη από το 2001 μέχρι σήμερα.
 
«Οφείλουμε να διαβάσουμε τα νέα δεδομένα με ρεαλισμό, με προσεκτική και ψύχραιμη ματιά, αλλά και με συγκρατημένη αισιοδοξία» δήλωσε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας πως «οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και άλλων αξιόπιστων οικονομικών οργανισμών και ερευνητικών φορέων, συγκλίνουν στο ότι το 2013 η ανεργία έφτασε στο ανώτερο σημείο του κύκλου της και από εφέτος θα αρχίσει η αποκλιμάκωσή της».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή