Θ. Πάγκαλος: Έχει δίκιο ο Βενιζέλος

Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 11:06
UPD:14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Μιλώντας στο Βήμα FM ο πρώην υπουργός είπε πως εφόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα το ξεκίνησε και το ολοκλήρωσε ο υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα έπρεπε να κληθεί και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Έχει απόλυτο δίκιο ο Βενιζέλος», τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί έντασης μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, με αιχμή την ανακοίνωση του κυβερνητικού προγράμματος για τους αστέγους.

Μιλώντας στο Βήμα FM ο πρώην υπουργός είπε πως εφόσον το συγκεκριμένο πρόγραμμα το ξεκίνησε και το ολοκλήρωσε ο υφυπουργός εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, θα έπρεπε να κληθεί και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Ο κ. Πάγκαλος, είπε πως ο χειρισμός του θέματος ήταν λανθασμένος και πως παρέσυραν τον Πρωθυπουργό «οι γνωστοί του σύμβουλοι» τους οποίους «πρέπει να τους πάει λίγο πιο πέρα».

Αυτοδιάλυση

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς ο πρώην υπουργός πρότεινε την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των «58», αμέσως μετά τις εκλογές του Μαΐου, και τη διενέργεια ενός είδους Συστατικής Συνέλευσης των δυνάμεων της Αριστεράς και της Προόδου.

Στόχος της κίνησης αυτής, κατά τον κ. Πάγκαλο, θα πρέπει να είναι ο σχηματισμός μιας νέας δημοκρατικής παράταξης, με νέα ηγεσία, η οποία «θα αντικατοπτρίζει το πλειοψηφικό δημοκρατικό ρεύμα και τις κοινωνικές ευαισθησίες του ελληνικού λαού».

Εκτίμησε πως «το ΠΑΣΟΚ εξεμέτρησε το ζην και πως με βάση τις δημοσκοπήσεις, η ΔΗΜΑΡ οδεύει προς έναν βίαιο θάνατο, αφού δεν θα μπει ούτε στην Ευρωβουλή, ούτε στην Εθνική Βουλή».

Νέα πρόσωπα

Ο ίδιος υπογράμμισε ιδαίτερα την ανάγκη να επανδρώσουν την πολιτική ζωή του τόπου τελείως καινούργια πρόσωπα και δήλωσε πως το σύστημα του σταυρού είναι ουσιαστικά ο καλύτερος τρόπος για να κοροϊδεύουν οι πολιτικοί αρχηγοί τον κόσμο. Σε ότι αφορά τις δημοτικές εκλογές είπε πως «οι αρχηγοί βάλανε όλα τα... τσόλια της παράταξής τους υποψήφιους δημάρχους...»

Στο ερώτημα ποιο αποτέλεσμα θα τον ικανοποιούσε το βράδυ της 25ης Μαΐου απάντησε πως θέλει ενίσχυση των δύο κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση, καθώς απεύχεται κάθε αποτέλεσμα που θα δημιουργούσε δυσαρμονία της κυβέρνησης με τη λαϊκή βούληση.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι δεν πρέπει να κινδυνεύσει να πέσει η παρούσα κυβέρνηση, για να μπορέσει να διαχειριστεί ορθολογικά τη διαπραγμάτευση του χρέους.

Μια εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με λίγες μονάδες διαφορά, υποστήριξε ο πρώην υπουργός, θα αποτελέσει για τα κόμματα της συγκυβέρνησης θρίαμβο, σημειώνοντας πως η φθορά τους είναι τεράστια με βάση τις αποφάσεις που υποχρεώθηκαν να πάρουν.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή