Τουρκία: Δύο εκατομμύρια διαδήλωσαν για τον 15χρονο

Από την Τετάρτη
Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014 14:07
UPD:14:10
EPA/SEDAT SUNA

Στιγμιότυπο από την κηδεία του 15χρονου.

A- A A+

Δύο εκατομμύρια Τούρκοι διαδήλωσαν από την Τετάρτη σε όλη τη χώρα στη μνήμη του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος ήταν θύμα της αστυνομικής καταστολής στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του περασμένου καλοκαιριού, γράφει την Παρασκευή ο τουρκικός Τύπος.

Ο θάνατος του εφήβου ύστερα από κώμα 268 ημερών, μετά τον βαρύ τραυματισμό του από δακρυγόνο, σύμφωνα με την οικογένειά του, προκάλεσε συγκεντρώσεις υποστήριξης σε 53 πόλεις, ανάμεσά τους η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη, καθώς και την επέμβαση της αστυνομίας και βίαιες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 70 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, γράφει η Hürriyet Daily News.

Οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε 417 συλλήψεις διαδηλωτών.

Ο Ελβάν είναι το όγδοο θύμα της καταστολής στο κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, οι οποίες συγκλόνισαν την Τουρκία επί τρεις εβδομάδες τον Ιούνιο.

EURONEWS

Η κυβέρνηση Ερντογάν πλήττεται επίσης από τα μέσα Δεκεμβρίου από μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο δυσχεραίνει τη θέση της ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου και των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή