Μ. Χαρακόπουλος: «Οι αγρότες έχουν τα δίκια τους»

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 22:29
UPD:22:32
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο κ. Χαρακόπουλος (φωτ. αρχείου) ζήτησε όπου υπάρχουν ακόμη ερωτήματα και σκιές, να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους, «γιατί σε μεγάλο βαθμό πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αγωνία και στην ανασφάλεια των αγροτών μας».

A- A A+

Οι αγρότες έχουν τα δίκια τους δήλωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ειδικότερα ο κ. Χαρακόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε ένα κομμάτι από την πίτα του πρωτογενούς πλεονάσματος να δοθεί στον πρωτογενή τομέα, είπε ότι όταν απευθύνεται σε εκείνον ένα τέτοιο αίτημα «είναι σαν να παραβιάζετε ανοιχτές θύρες».

Ο πρωθυπουργός, συνέχισε, ο οποίος έχει τη συνολική εποπτεία των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και των αναγκών της κοινωνίας, θα λάβει τις αποφάσεις για τον τρόπο διάθεσης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Για τη φορολογία των αγροτών

Αναφορικά με το θέμα της φορολογίας των αγροτών, δήλωσε ότι συμμερίζεται τον προβληματισμό του βουλευτή, ο οποίος μίλησε για αδυναμία της φορολογικής διοίκησης, και σημείωσε πως ενώ οι βελτιώσεις που έγιναν κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ωστόσο βρίθουν ανακριβειών και ασαφειών και η μία αναιρεί την άλλη, με αποτέλεσμα αυτή η μεταχείριση των αγροτών να δημιουργεί περισσότερη αναστάτωση και θυμό.

Το ίδιο ισχύει, είπε ο ίδιος και σε λογιστές, σε εφοριακούς και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα που είναι γύρω από αυτή τη δραστηριότητα και οι οποίοι τελικά δεν ξέρουν τι θα εφαρμοστεί και πώς.

Ο κ. Χαρακόπουλος ζήτησε μάλιστα όπου υπάρχουν ακόμη ερωτήματα και σκιές, καλό είναι γρήγορα να δοθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους, «γιατί σε μεγάλο βαθμό πολλοί είναι εκείνοι που επενδύουν στην αγωνία και στην ανασφάλεια των αγροτών μας».

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι οι αγρότες έχουν τα δίκια τους και ιδιαίτερα όσον αφορά το ζήτημα του κόστους παραγωγής, του κόστους ενέργειας, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα.

«Αν και στο ρεύμα βάλαμε φρένο στις προαναγγελθείσες αυξήσεις για τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2013, εξακολουθεί το κόστος να είναι υψηλό. Η χώρα όμως περνά μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σε συνεργασία με τους αγρότες, όπως αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα» κατέληξε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή