Σικελία: Δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι παρασύρθηκαν από χείμαρρο

Κυριακή, 02 Φεβρουαρίου 2014 14:28
UPD:15:16
REUTERS/STRINGER/ITALY

Σφοδρή κακοκαιρία και κατακλυσμιαίες βροχές που προκαλούν πλημμύρες πλήττουν από την Παρασκευή όλη την Ιταλία. Φωτογραφία από τη Ρώμη.

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο γυναίκες και ένα επτάχρονο κοριτσάκι κοντά στις Συρακούσες, στην ανατολική Σικελία, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο.

Τέσσερα ακόμη μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ τους η μητέρα του κοριτσιού, διασώθηκαν από το ορμητικό ποτάμι. Ένα 4x4 παρασύρθηκε επίσης από τον ποταμό Σιμέτο, κοντά στην Κατάνια, επίσης στην ανατολική Σικελία αλλά οι επιβαίνοντες σε αυτό στάθηκαν πιο τυχεροί. Ελικόπτερο της πυροσβεστικής της Κατάνιας μετείχε στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από το όχημα και τη διάσωσή τους.

Σφοδρή κακοκαιρία και κατακλυσμιαίες βροχές που προκαλούν πλημμύρες πλήττουν από την Παρασκευή όλη την Ιταλία.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται ότι θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

EURONEWS

Στη Ρώμη, η στάθμη των υδάτων του Τίβερη αυξήθηκε πολύ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά δεν έσπασαν τα φράγματα του ποταμού, παρά τις πλημμύρες.

Στις Άλπεις, οι πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολες τις επικοινωνίες και προκαλούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στην περιοχή του Ανω Αδίγη το χιόνι που έπεσε ξεπέρασε τα δύο μέτρα. Όλα τα περάσματα είναι κλειστά και ορισμένα δρομολόγια αμαξοστοιχιών προς την Αυστρία ακυρώθηκαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή