Επτά ώρες διήρκεσε η απολογία Μπούκουρα

Ανακρίτριες και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστεί
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 17:36
UPD:17:39
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Μπούκουρας φέρεται να δηλώνει πως είναι αθώος κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και πως βάλλεται στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός.

A- A A+

Μετά από 7 ώρες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών.

Αυτή την ώρα οι δικαστικοί λειτουργοί και ο εισαγγελέας έχουν αποσυρθεί για να αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου, δηλαδή για το εάν θα του δείξουν το δρόμο για τη φυλακή όπως ακριβώς έκαναν το βράδυ του Σαββάτου και με τους συγκατηγορούμενούς του, Γερμενή και Ηλιόπουλο, ή αν θα τον αφήσουν ελεύθερο, με περιοριστικούς όρους ή μη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Μπούκουρας φέρεται να δηλώνει πως είναι αθώος κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη και πως βάλλεται στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του.

Επίσης αναφέρει ότι ουδέποτε έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας και ότι «η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».

Ο κ. Μπούκουρας προσθέτει ότι ο ίδιος ανέπτυξε έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση και ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, απόδειξη του οποίου συνιστά η συμμετοχή του στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο συνδυασμό του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη.

EURONEWS
Χρυσή Αυγή: Προφυλακιστέοι Γερμενής και Ηλιόπουλος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο βουλευτής Κορινθίας αναφέρει τέλος, ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής μετά την ένταξή του σε αυτό, «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, Ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή