Έκτακτη επιχορήγηση 8 εκατ. για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολείων

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 15:57
UPD:16:27
EUROKINISSI

Η απόφαση ελήφθη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα (αριστερά) σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η χορήγηση έκτακτης επιχορήγησης 8 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας αποφασίστηκε από το ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες θέρμανσης των σχολικών τους μονάδων. 

Η απόφαση ελήφθη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και συμπίπτει χρονικά με την απόφαση του δημάρχου Νάουσας Αν. Καραμπατζού να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία όλων των σχολείων της πόλης, εξαιτίας προβλημάτων θέρμανσης που παρατηρήθηκαν σε σχολικές μονάδες λόγω υποχρηματοδότησης. 

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο κ. Καραμπατζός ανέφερε νωρίτερα ότι υπάρχει έλλειψη πετρελαίου σε τέσσερα σχολεία -ένα νηπιαγωγείο και τρία δημοτικά, καθώς «τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης» και ζήτησε έκτακτη επιχορήγηση 200.000 ευρώ. 

Γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Νάουσας και προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το πρόβλημα θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή